Небезпечна комаха: у жінки паралізувало обличчя після укусу

Небезпечна комаха: у жінки паралізувало обличчя після укусу

У Великобританії після укусу кліща в жінки розвинувся параліч лицьового нерва, внаслідок якого вона втратила можливість говорити, а згодом і кліпати очима. Пише про це британське видання Independent.
Трапилося все три роки тому. Спершу 43-річна Рейчел Фоулкс-Девіс і не підозрювала, що її вкусив кліщ. Невелику червону пляму на шиї вона помітила вже тоді, коли обличчя "поплило" донизу й почала німіти губа. Сталося це через декілька днів після укусу. Поступово Рейчел почала втрачати здатність говорити. У лікарні поставили діагноз — параліч Белла. Однак 8-місячний курс терапії не дав позитивного результату — навпаки, ставало гірше. Через деякий час жінка вже не здатна була до кінця закривати око й моргати.
"Я не могла говорити протягом двох років, їла й пила через соломинку", — розповідає вона.
Укус, якого Рейчел Фоулкс-Девіс навіть не відчула, перевернув її життя. Так, вже протягом трьох років жінка страждає від хронічної втоми й депресії, ледь не щодня змушена терпіти сильний головний біль. Окрім того, виникли серйозні проблеми із зором, через які навіть телевізор дивитися їй доводиться в сонцезахисних окулярах. Врешті-решт Рейчел довелося покинути роботу.
Жінка пройшла немало дорогих обстежень, перш ніж з'ясувалося, що причиною її проблем зі здоров'ям є хвороба Лайма — інфекційне захворювання, яке переноситься кліщами. Якщо не провести адекватне лікування, ця недуга може загрожувати не лише інвалідністю, але й смертю. Однак лікарі досі не погоджуються з діагнозом, аргументуючи це тим, що на території, де Рейчел проживає, хворобою Лайма заразитися неможливо. Жінці було надано рекомендації щодо домашнього лікування й відмовлено в покритті медичної допомоги страховкою.
"Якби правильний діагноз поставили вчасно й одразу пролікували антибіотиками, мені не довелося б пройти через усі ті страждання. Сьогодні вже занадто пізно — ліки просто не подіють", — говорить Фоулкс-Девіс.
Хвороба Лайма є доволі підступною: перші симптоми проявляються не одразу, а в кращому випадку — через 3 дні, у гіршому ж — через місяць. Якщо на ранні ознаки зараження вчасно не звернути увагу й не вжити належних заходів, наслідки можуть лишитися на все життя.
Раніше було повідомлено про те, що третина українських кліщів заражена хворобою Лайма, яка має здатність маскуватися під інші недуги. Людина роками скаржиться на хворі суглоби, запаморочення. У більшості випадків пацієнт не здогадується, що його вкусив кліщ.

Related

Здоров'я 7186243024007119189

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item