Росія відкинула пропозиції щодо "режиму тиші" на Донбасі - підсумки засідання в Мінську

Росія відкинула пропозиції щодо "режиму тиші" на Донбасі - підсумки засідання в Мінську
Пропозиції України включали повний доступ місії ОБСЄ до окупованих територій
Російська сторона "категорично не сприйняла" позицію та пропозиції України на сьогоднішньому засіданні Тристоронньої контактної групи (ТКГ) в Мінську - зокрема, повне виконання безпекового блоку питань відповідно до Мінській угоді для встановлення повноцінного миру на Донбасі.
Про це повідомила у своєму Facebook Дарка Оліфер, прес-секретар екс-президента Леоніда Кучми - представника від України в ТКГ.
За словами Оліфер, мова йде перш за все про припинення вогню; відведення важких озброєнь; створення в районі населених пунктів Кальміуське, Кумачово, Новоазовськ і Саханка ділянки, вільної від важкого озброєння; про всебічний доступі спеціальної моніторингової місії ОБСЄ до всієї території ОРДЛО, включаючи непідконтрольні Україні ділянки російсько-українського кордону.
Передбачалося також створення зон безпеки вздовж неконтрольованої ділянки російсько-українського кордону і дотримання лінії розмежування, встановленої меморандумом від 19 вересня 2014 року.
"Всі ці питання були внесені українською стороною як пропозиції для настання сталого та справжнього режиму тиші. Однак вони категорично не були сприйняті в першу чергу російською стороною", - підкреслила Оліфер.
При цьому прес-секретар Кучми зазначила, що розведення сил і засобів в районі Станиці Луганській може статися за умови дотримання з боку представників окремих районів Луганської області семиденного періоду тиші. Але замість цього спостерігається військова активність на ділянках, де раніше мало відбутися розведення озброєння - в районі Золотого і Петровського.
"Так, в районі Золотого незаконні збройні формування ОРДЛО проводять мінування, встановили зенітну установку; в районі Петровського обладнані укріплені кулемети і мінометні позиції, звідси Збройні сили України були обстріляні зі стрілецької зброї і гранатометів", - підкреслила Оліфер.
Раніше Ірина Геращенко, уповноважений президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях, заявила про те, що Україна не буде вести прямі переговори з так званими "ЛНР" і "ДНР", оскільки їх потрібно вести з Росією як головним учасником та ініціатором конфлікту на сході.

Related

Події в Україні 4774726163563580737

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item