У Раді побилися нардепи через скандальні висловлювання Мураєва про Сенцова

У Раді побилися нардепи через скандальні висловлювання Мураєва про Сенцова
Нардепів розтягували колеги
У Верховній Раді сталася сутичка між народними депутатами Юрієм Березою від Народного фронту і Олександром Долженковим від Опозиційного блоку.
Як повідомляє Уніан, бійка сталася через висловлювання нардепа Євгена Мураєва про українського політв'язня Олега Сенцова.
Під час виступу з трибуни Ради віце-спікер Ірина Геращенко вимагала від Мураєва вибачень за те, що він назвав режисера терористом. Вона підкреслила, що Мураєва привів до парламенту Оппоблок.
У відповідь на це Долженков почав кричати з місця, що нардеп не є членом фракції Опозиційного блоку і не обирався за списком партії.
На це відреагував нардеп Береза. Він піднявся зі свого місця і зі словами "Що ти гавкаєш?" підбіг до Долженкова і вдарив його кілька разів.
Їх розняли парламентарії.
Керівник комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки Сергій Пашинський відреагував на скандальну заяву Мураєва. На пленарному засіданні парламенту він звернувся до голови СБУ Василя Грицака і генпрокурора Юрія Луценка з вимогою порушити кримінальну справу проти нардепа.
Це не перша скандальна заява Мураєва. Накінці минулого року він спровокував скандал в прямому ефірі, назвавши Революцію Гідності "держпереворотом".

Нагадаємо, 25 серпня 2015 Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років суворого режиму.
Українець був захоплений російськими силовиками в Криму 11 травня 2014 року. Його звинувачували в нібито підготовці терактів на півострові під час його окупації Росією. Пізніше Сенцова звинуватили в зберіганні зброї та вибухівки.
Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів. Він голодує вже 26-й день.

Related

Події в Україні 4242176608047510610

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item