Канцлер Австрії: Човни з біженцями взагалі не мають прибувати до Європи

Канцлер Австрії: Човни з біженцями взагалі не мають прибувати до Європи
Курц пропонує вирішити міграційну кризу так, щоб мігранти не потрапляли на континент
Федеральний канцлер Австрії Себастьян Курц заявив, що міграційна криза в Євросоюзі має бути вирішена таким чином, щоб запобігти прибуттю мігрантів на європейський континент (мається на увазі прибуття морем із Північної Африки - прим. ред.)
Про це він заявив в інтерв'ю німецькому виданню Bild.
"Ми маємо уникнути того, щоб човни взагалі коли-небудь прибували до Європи", - заявив Себастьян Курц.
Крім того, австрійський канцлер вважає, що біженців, які вже потрапили в Європу, необхідно розмістити і утримувати за межами Євросоюзу.
"І ми маємо дбати про мігрантів, якщо вони вже потрапили в ЄС, за межами Європи. Там вони отримають безпеку, але не гарантії благополучного життя в Центральній Європі", - вважає Курц.
Курц також підтвердив заяву прем'єра Данії про те, що зараз триває робота над організацією таборів для біженців за межами Європейського Союзу, проте не став уточнювати, в яких саме країнах вони можуть бути розміщені.
У неділю, 24 червня, в Брюсселі відбудеться неофіційний саміт кількох країн ЄС, присвячений вирішенню проблеми біженців. Країни Вишеградської четвірки - Угорщина, Чехія, Польща та Словаччина - вже оголосили бойкот цій зустрічі.
В останні тижні проблема нелегальних мігрантів спричинила політичну кризу в Євросоюзі. Особливо гостро питання стоїть в Італії, яка вже відмовилася прийняти кілька суден з біженцями, і в Німеччині.
Там канцлер ФРН Ангела Меркель намагається досягти укладення двосторонніх угод з європейськими партнерами, щоб вирішити проблему прийому біженців, вже зареєстрованих в інших країнах Євросоюзу. Це дозволить вриішити протиріччя з міністром внутрішніх справ Німеччини Хорстом Зеєхофером. Він дав Меркель два тижні - до кінця червня - на пошук загальноєвропейського вирішення цього питання.
В іншому випадку Зєєхофер готовий самостійно віддати розпорядження не пускати до Німеччини тих біженців, які вже були раніше зареєстровані в інших країнах ЄС.
З ним солідарні австрійський прем'єр Курц і влада Італії, де нещодавно прийшов до влади уряд правих євроскептиків і націоналістів, які виступають різко проти мігрантів.
Єдність глав МВС Італії, Німеччини та Австрії з питання міграційної політики Курц назвав "віссю волі" (або "віссю добровольців" - the axis of willing) і анонсував подальшу співпрацю трьох країн з цієї проблеми.

Related

Події у світі 6275560279061715272

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item