Порошенко розповів, коли Україна вступить в Євросоюз і НАТО

Порошенко розповів, коли Україна вступить в Євросоюз і НАТО

Президент України Петро Порошенко мріє про вступ України до Європейського Союзу і НАТО до 2030 року.
"Ключове, про що я мрію, - дві речі. Я хочу, щоб до 2030 року Україна була членом Європейського Союзу", - розповів Порошенко на зустрічі зі студентами Української академії лідерства в Києві, передає "УНІАН".
Також президент наголосив на необхідності євроатлантичної інтеграції України, назвавши такий же бажаний термін вступу в НАТО, як і в ЄС.
"Я хочу, щоб Україна до 2030 року була членом Північноатлантичного союзу. Після того, як Росія, коли вона зробила незаконну анексію Криму, перекрутивши Будапештський меморандум, Великий договір про дружбу і співробітництво, міжнародне право, зруйнувавши всю світову глобальну систему безпеки, яка заснована на Раді безпеки ООН, і коли одна з країн - постійних членів Ради безпеки стає агресором і застосовує право вето, як вони це зробили при створенні трибуналу по літаку МН17, - єдиним ефективним механізмом залишилося НАТО ", - підкреслив Порошенко.
НАТО, Організація Північноатлантичного договору, Північноатлантичний Альянс - військово-політичний блок, який об'єднує більшість країн Європи, США і Канади. Заснований 4 квітня 1949 року США, з метою захисту Європи від радянського впливу.

Related

Політика 1189786406715195119

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item