Чи насправді йогурт з біфідобактеріями такий корисний, як говорять

Чи насправді йогурт з біфідобактеріями такий корисний, як говорять

Американські дослідники провели експеримент, який дозволив перевірити, чи насправді біоактивний йогурт здатний повністю відновити баланс кишкової мікрофлори. Результати засвідчили, що корисні бактерії, які мали би творити той чудодійний ефект, взагалі не затримуються в організмі. 
Взяти участь у дослідженні вчені запропонували сімом парам однояйцевих близнюків. Це забезпечило "чистоту" експерименту, оскільки завдяки однаковому генотипу, склад мікрофлори у них максимально схожий. У межах дослідження один із пари близнюків регулярно пив йогурт, тоді як другому цей продукт вживати не дозволялося. У всьому іншому раціон піддослідних абсолютно нічим не відрізнявся.
Результати експерименту показали, що суттєвих змін у складі мікрофлори кишечника після введення в організм йогуртових бактерій не відбулося.
Такого ж висновку вчені дійшли, провівши дослід на "безмікробних" лабораторних мишах — штучно виведеній породі, особливістю якої є відсутність від народження власної мікрофлори. У межах експерименту, з метою імітації кишкової мікрофлори людини, піддослідним тваринкам ввели 15 видів бактерій, які містяться в людському кишечнику. Після цього мишей почали годувати йогуртом. Як показав експеримент, і на мікрофлору гризунів вживання цього продукту ніяк не вплинуло.
Раніше лікарі назвали продукти, які шкодять мікрофлорі кишечника. Окрім того, порадили, що саме варто почати приймати, щоб позбутися проблем зі шлунково-кишковим трактом, а разом з тим ще й зміцнити імунітет.

Related

Здоров'я 8065156112813773306

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item