МВФ: Норму Антикорсуду про апеляцію потрібно змінити

МВФ: Норму Антикорсуду про апеляцію потрібно змінити
Глава МВФ схвалює створення Антикорупційного суду

Фонд закликає проголосувати за створення Антикорупційного суду, при цьому скасувавши скандальну поправку про апеляцію.

Україна повинна швидко схвалити президентський законопроект для формального створення суду і відновити норму про розгляд ним усіх справ в його юрисдикції, включаючи апеляції на рішення судів першої інстанції.

Про це йдеться в заяві директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард за підсумками вчорашньої розмови з президентом України Петром Порошенко.
"Я дуже обнадіяна ухваленням українським парламентом закону про Вищий антикорупційний суд, що є суттєвим кроком вперед у боротьбі влади проти корупції. Новий закон прокладає шлях незалежного і сильного Антикорупційного суду, який спільно з існуючими інститутами (НАБУ і Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою) долучиться до забезпечення відповідальності й справедливості, яких вимагає народ України від своїх чиновників", - зазначила Лагард.
Глава МВФ висловлює подяку президенту і схвалює його намір зробити суд чинним до кінця цього року.
"Ми погодилися, що зараз дуже важливим є невідкладне ухвалення парламентом допоміжного закону, який подав президент для фактичного створення суду. Не менш важливими є зміни для відновлення підтриманих у першому читанні вимог щодо розгляду Вищим антикорупційним судом всіх справ, які належать до його юрисдикції, зокрема всіх нових апеляцій щодо рішень, ухвалених судами першої інстанції ", - підкреслила вона.
Також Лагард зазначила, що МВФ домовився співпрацювати з урядом і президентом щодо вирішення питань цін на газ і бюджету.
"Ми домовилися і далі тісно співпрацювати, включаючи співпрацю з урядом, для своєчасної імплементації цих та інших передумов – передусім цін на газ і бюджету, що є критично важливими для завершення поточного перегляду програми, яка підтримується МВФ", - йдеться в заяві.
Як повідомлялося, сьогодні вранці Порошенко вніс у Раду законопроект про створення Антикорупційного суду. Але депутати не включили закон до порядку денного.

Related

Політика 5114957601652223178

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item