Київ відреагував на пересування бронетехніки на кордоні з Україною в Зоні безпеки Придністров'я

Київ відреагував на пересування бронетехніки на кордоні з Україною в Зоні безпеки Придністров'я
Київ поклав відповідальність за появу військової техніки на Росію
Міністерство закордонних справ України відреагувало на переміщення військової бронетехніки біля українського кордону в Зоні безпеки Придністров'я.
Українське зовнішньополітичне відомство поклало відповідальність за інцидент на Російську Федерацію.
"Міністерство закордонних справ України висловлює стурбованість діями Російської Федерації щодо порушення режиму зони безпеки придністровського конфлікту, зокрема несанкціонованим переміщенням військової техніки і озброєння оперативної групи російських військ", - відзначили в українському МЗС.
Там додали, що невиконання російською стороною взятих на себе зобов'язань "підриває довіру між учасниками переговорного процесу і створює атмосферу напруженості в регіональному вимірі".
Нагадаємо, 14 червня в Зоні безпеки окупованого РФ Придністровського регіону Молдови на трасі Тирасполь-Рибниця, в декількох кілометрах від кордону з Україною була помічена колона військової техніки, приналежність якої не була встановлена.

Влада Молдови, яка вимагає від Росії, щоб та забрала свої війська з окупованого нею Придністровського регіону, вирішила домовитися з Україною про використання для цього її території.
    У свою чергу спецпредставник України з придністровського врегулювання Віктор Крижанівський заявив про готовність Києва надати коридор для виведення російських військ з Придністров'я.

    Related

    Події у світі 4133166185897997200

    Post a Comment

    emo-but-icon

    Пошук у цьому блозі

    Читають

    Свіже

    Add to Any

    Свіже

    РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

    Варто подивитись

    Нас відвідали

    Лічильники

    item