Нормандська четвірка не підтримала російський варіант миротворців на Донбасі

Нормандська четвірка не підтримала російський варіант миротворців на Донбасі

Росія продовжує наполягати на виборах і легітимізації бойовиків на окупованому Донбасі.
Нормандська зустріч 11 червня підтвердила, що РФ тримає старий курс. Таку думку висловив глава МЗС України Павло Клімкін, в інтерв'ю "5 каналу".
Зазначається, що в ході зустрічі "четвірка" вперше серйозно обговорила питання розгортання миротворчої місії ООН на окупованому Донбасі.
"Росія продовжує наполягати на ідеї, що після введення миротворців ООН на Донбас, вони зможуть лише супроводжувати і забезпечувати безпеку працівників ОБСЄ. Україна та інші представники нормандської четвірки не згодні на таку пропозицію", - розповів Клімкін.
За його словами, це буде поступово.
"Ми не можемо розпочати повну операцію із самого початку. Але я чітко сказав: потрібна стратегія і вся логіка і послідовність миротворчої операції. Без цього ми в російські пастки за визначенням не ідемо", – підсумував Клімкін.
Крім того, Клімкін зауважив, що логіка Росії на українському Донбасі полягає в тому, щоб нічого не міняти і зробити легітимним "свій протекторат".
"Наша логіка – спочатку безпека, потім починаємо працювати над нормальними виборами. Як будуть виглядати місцеві вибори? Формула виборів має бути частиною всього процесу повернення України на Донбас. Французи це підтримують. А Росія це бачить як просто вирвану з контексту легітимізацію. І це російська мета. І нормандська зустріч свідчить, що Росія нікуди від цього не відійшла", – розповів він.
Губернатор Закарпатської області Геннадій Москаль вважає, що Донбас можливо повернути лише силовим способом.

Related

Події в Україні 5359028223650436910

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item