У Молдові безповоротно анулювали результати виборів мера Кишинева

У Молдові безповоротно анулювали результати виборів мера Кишинева
Андрій Нестасе оголосив про створення "Комітету опору"
У понеділок, 25 червня, Вища судова палата Молдови остаточно анулювала результати виборів мера Кишинева.
Як повідомляє новинний портал Noi.md, ВСП залишила в силі рішення Апеляційної палати про невизнання результатів місцевих виборів від 3 червня.
Лідер партії Платформа Гідність і правда Андрій Нестасе в ході виборів набрав найбільшу кількість голосів - близько 52%, обійшовши свого опонента Іона Чебана (він отримав близько 48% голосів).

Сам Нестасе, який не отримав мандат мера, назвав рішення Вищої судової палати "вбивством демократії", наголосивши, що "тепер Молдова у всьому світі буде відома не тільки крадіжкою мільярда, а й крадіжкою голосів", передає Point.md.
Він закликав своїх прихильників зібратися завтра, 26 червня, у мерії Кишинева і сказав, що створить "комітет опору".
Нагадаємо, вночі 19 червня суд сектора Центр визнав результати виборів мера Кишинева недійсними. Рішення приймали за закритими дверима. Засідання тривало більше п'яти годин.

Суд дійшов висновку, що обидва кандидати під час виборчої кампанії допустили порушення, які вплинули на результат голосування. За них вели агітацію іноземні громадяни, що заборонено законом. Крім того, суд визнав агітацією в день виборів, також забороненої законом, заклики кандидатів до виборців брати активну участь в голосуванні.
20 червня понад тисячу осіб вийшли на акцію протесту в центрі Кишинева через рішення суду, який визнав недійсними результати місцевих виборів в столиці Молдови.



Related

Події у світі 8213912224669635951

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item