Україна може отримати томос про автокефалію УПЦ у відчутному майбутньому - Клімкін

Павло Клімкін
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін вважає, що Україна може отримати томос про автокефалію Української православної церкви у відчутному майбутньому.
Про це міністр сказав в інтерв'ю 5 каналу, передає Інтерфакс-Україна.
"І, зрештою, цей томос буде переданий новій церкві у відчутній перспективі. Я також над цим працюю .... Якщо чесно, я вважаю, що у нас є реальний шанс саме зараз", - сказав він. 
Міністр зазначив, що процес формування єдиної церкви в Україні буде незалежним.
"Для нас цей томос, звичайно тут є політика, тут є шлях до подальшої незалежності, але це дуже важливо для всіх віруючих, яким у російській церкві розповідають, що "ви неправильні", "ви неканонічні", "ви ходите до неправильної церкви" . Важливо, що вони не будуть відчувати цю пропаганду", - додав Клімкін.
17 квітня президент Петро Порошенко звернувся до архієпископа Константинополя, Вселенського патріарха Варфоломія з офіційним зверненням про створення в Україні єдиної і незалежної Православної церкви шляхом надання автокефалії.
22 квітня Вселенський Патріархат розглянув звернення від ієрархів Українських православних церков і влади України і почав розгляд питання про надання Українській церкві Томосу про автокефалію. Питання повинні обговорити з сестринськими церквами.
УПЦ Московського патріархату двічі розкритикувала цю ініціативу. У той же час один з лідерів УПЦ МП митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр Драбинко публічно підтримав надання автокефалії українській церкві.

Related

Суспільство 7249653576788845683

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item