Смерть Сенцова завдасть значного удару по Кремлю - журналіст

Смерть Сенцова завдасть значного удару по Кремлю - журналіст

Загибель українського режисера Олега Сенцова у російській в'язниці перекреслить усі намагання Кремля виставити себе перед світом у кращому світлі.
Про це сказав журналіст і головний редактор "Ехо Москви" Олексій Венедиктов.
"48-й день [голодування] вважається критичним, коли починаються незворотні фізичні зміни. Це серйозна історія, це небезпечна історія з небезпечними - для Сенцова зрозуміло, - але для Росії наслідками. Смерть Сенцова перекреслить чемпіонат, навіть якщо Росія буде чемпіоном. У світовому розумінні. Це буде на перших сторінках усіх газет. Це буде першою новиною всіх телеканалів. Це буде найголовнішою подією в соціальних мережах, а не перемога російської збірної в фіналі", - наголосив Венедиктов.
Він переконаний, що російська влада це розуміє, однак це питання "доцільності і можливості".
"Ми говоримо про те, що Росія втратить. Якщо Росія йде на чемпіонство і в цей момент помирає Сенцов - ну, тут до ворожки не ходи. І тоді вже не вислухаєш від президента, як під час Криму: "Я ухвалив політичне рішення, а ви мінімізуйте наслідки". Ці наслідки не можна мінімізувати, тому що вони незворотні будуть взагалі", - констатував журналіст.
Український політв'язень Олег Сенцов 42-й день голодує в російській в'язниці з вимогою відпустити всіїх політв'язнів. Він втратив 13 кг, у нього почалися проблеми з серцем та нирками. На заклик Європейського суду з прав людини припинити голодування Сенцов відмовив.
Понад тиждень український омбудсмен Людмила Денісова перебуває в Росії - до Сенцова її досі не пустили.

Related

Суспільство 7513423119147814315

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item