Китай висунув США "торговельне" попередження

Китай висунув США "торговельне" попередження


Китай попередив США, що жодні торговельні угоди між двома країнами не набудуть чинності, якщо Вашингтон запровадить мито та на китайські товари та інші торговельні обмеження.
У вихідні у Пекіні перебував міністр торгівлі США Вілбур Росс. Однак, за підсумками переговорів сторони не оприлюднили спільної заяв, повідомляє "Сіньхуа".
За результатами зустрічі йдеться, що політика Китаю продовжує бути послідовною, і що Пекін готовий збільшити імпорт іноземних товарів, у тому числі американських.
"Реформи, відкриття ринку та збільшення внутрішнього попиту є національною стратегією Китаю", - йдеться у повідомленні.
Також наголошується, що прогрес у відносинах між США та Китаєм має базуватися на двосторонньому компромісі, а не на торговельній війні.
Сполучені Штати Америки заявили 29 травня, що посилюватимуть свої антикитайські торговельні заходи, які, зокрема, включатимуть запровадження мита на китайський імпорт загальною вартістю в 50 мільярдів доларів США. Китай пообіцяв вдатися до рішучих та відчутних заходів із захисту своїх інтересів.
Американсько-китайська суперечка розгорілася у Світовій організації торгівлі дещо раніше, коли Вашингтон звинуватив Пекін у викраденні американських ідей та технологій.

Related

Економіка 2145966965724225900

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item