Назвали регіон, де продають найдешевші помідори

Назвали регіон, де продають найдешевші помідори

В Україні дешево помідори продають на львівських ринках — по 12-13 грн/кг. Томати привозять із Закарпаття.

У місцях вирощування вони коштують 9-10 грн/кг.
У Харкові пропонують помідори із Запорізької та Херсонської області, а також з місцевих господарств. Ціна залежить від сорту. За кілограм звичайних червоних томатів просять 25 грн, жовті або рожеві коштують вдвічі дорожче, пише "Сегодня".
В Одесі кілограм місцевих помідор коштує 25 грн. Ізмаїльських - 40 грн.
У столиці червоні томати продають від 30 грн/кг. За рожеві і жовті просять не менш ніж 45 грн/кг. До Києва помідори везуть з Херсона, Мелітополя та Ізмаїла.
За словами фахівців, зараз продають тепличні помідори. Щоправда врожай цього року зібрали раніше. Тому томати почали швидко дешевшати. За останній тиждень ціна впала в півтора рази.
"Україна переважно експортує помідори в Білорусь. Там на сьогодні утворилося дуже велика пропозиція власної продукції. Тому експортні ціни впали. Це вплинуло на ціни на внутрішньому ринку", - каже експерт плодово-овочевого ринку Східної Європи Тетяна Гетьман.
Нового здешевшання варто чекати, коли дозріють домашні томати.
В Україні за тиждень огірки подешевшали в середньому на 40%. Кілограм коштує вдвічі дешевше, ніж у першій половині червня минулого року. Оптовики закуповують огірки по 3-4 грн/кг.

Related

Економіка 4334764929312171739

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item