Рухаєтесь у правильному напрямку, але є спротив - посол Франції

Рухаєтесь у правильному напрямку, але є спротив - посол Франції

Україна рухається у правильному напрямку. Проблемним питанням залишається боротьба з корупцією.
Про це в інтерв'ю журналу "Фокус" сказала посол Франції в Україні Ізабель Дюмон.
"Дійсно, за останні чотири роки зроблено більше, ніж за всі попередні роки незалежності. Очищена банківська система, запущена медична реформа, набирає обертів децентралізація, реформа освіти, яка є фундаментальною для майбутнього країни, пенсійна реформа, реформа Нафтогазу.
Якщо говорити про невдачі, можу використовувати одне слово - спротив. Поки цей спротив реформам триватиме, досягти фундаментальних змін буде неможливо. В Україні рух йде у правильному напрямку, але хотілося б, щоб було менше спротиву", - зауважила вона.
Ситуацію з боротьбою проти корупції французький посол назвала "дуже складною".
"В інших сферах реформи знаходяться на самому початку або середині, або наближаються до завершення. А тут, з одного боку створено НАБУ, яке є досить незалежним органом, і ми його підтримуємо. А з іншого боку - питання все одно залишаються", - пояснила Дюмон.
"Необхідно, щоб всі причетні до боротьби з корупцією структури відклали свої міжусобні конфлікти і об'єднали зусилля. Ефективна боротьба з корупцією піде на користь Україні та її громадянам. Ця мета повинна бути головною для всіх", - заявила посол Франції.

Related

Політика 7012423457851845833

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item