Макрон про відносини ЄС з Росією: Ми не можемо ігнорувати досі не вирішені проблеми, пов'язані з Україною

Макрон про відносини ЄС з Росією: Ми не можемо ігнорувати досі не вирішені проблеми, пов'язані з Україною
Макрон: Ми не можемо ігнорувати те, що сталося
Президент Франції Еммануель Макрон на прес-конференції у Брюсселі заявив, що у Європейського союзу немає агресивної політики щодо Росії, але в Євросоюзі не можуть "ігнорувати те, що сталося", зокрема, питання колективної безпеки і проблеми, пов'язані з Україною.
Як повідомляє Іфакнтерс-Україна, про це Макрон заявив, відповідаючи на запитання кореспондента британського телеканалу Channel 4. Журналіст згадав, що в інтерв'ю його каналу голова Міністерства закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Великобританія, незважаючи на план виходу з ЄС, агресивно просуває в Євросоюзі антиросійську політику.
"У тому, що стосується висловлювань, про які ви згадуєте, я думаю, що говорити таке - неправильно. У ЄС немає агресивної політики щодо Росії. Більше того, у ЄС є бажання вибудовувати довгострокові стратегічні відносини з сусідами. Я сам приїжджав з таким посланням у Санкт-Петербург кілька тижнів тому", - відповів кореспонденту президент Франції.
Він також пояснив політику Євросоюзу щодо Росії тим, що "ми не можемо ігнорувати те, що сталося. Не можемо ігнорувати питання колективної безпеки, досі не вирішені проблеми, пов'язані з Україною. Не можемо забувати і про наші власні зобов'язання в рамках Мінських домовленостей. Цих домовленостей повинні дотримуватися всі сторони".
За словами Макрона, з боку лідерів ЄС було б безвідповідально і непослідовно "вирішити, що, оскільки час іде, а зрушень немає, то можна забути про наші принципи і про захист інтересів деяких членів ЄС - зокрема, мова йде про країни Балтії та деякі інші".

Related

Події у світі 6439385890339430621

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item