Іран пригрозив Європі "жахливим майбутнім"

Іран пригрозив Європі "жахливим майбутнім"
Іран попередив Європу про наслідки провалу ядерної угоди

Тегеран вимагає від європейських країн показати принципову позицію у відповідь на політику США щодо ядерної угоди.

Глава Організації з атомної енергії Ірану Алі Акбар Салехі в п'ятницю, 22 червня, попередив країни Європи про "жахливе майбутнє" в разі, якщо ядерну угоду з Іраном буде скасовано.

Про це повідомляє Интерфакс з посиланням на іранський англомовний телеканал Прес-ТВ.

"Якщо Євросоюз та інші країни, що підтримують Спільний всеосяжний план дій, своєчасно не продемонструють принципову позицію у відповідь на політику США, вони зіткнуться з жахливим майбутнім і безпрецедентно низькою безпекою в регіоні і в усьому світі через провал ядерної угоди", - заявив Салехі на форумі в Осло.

На його думку, європейські країни повинні виступити з критикою рішення США вийти з ядерної угоди з Тегераном.

Раніше заступник міністра закордонних справ Ірану Аббас Аракчі не відкинув виходу країни зі Спільного всеосяжного плану дій СВПД в найближчі тижні. За його словами, ядерна угода щодо іранського атому наразі перебуває "в реанімації".

Нагадаємо, 8 травня американський президент Дональд Трамп оголосив про вихід США з угоди щодо ядерної програми Ірану і анонсував відновлення санкцій проти Тегерана.

У відповідь на дії американської сторони Іран зажадав гарантій збереження угоди від європейських учасників. А пізніше висунув сім вимог, при виконанні яких він згоден виконувати умови ядерної угоди.

Related

Події у світі 2107269025565662272

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item