Іноземна преса: українці п'ють радіоактивне молоко

Іноземна преса: українці п'ють радіоактивне молоко
Іноземні ЗМІ пишуть про Олега Сенцова, про те, як смартфони нас підслуховують, а також про радіоактивне молоко в Україні і те, чому в американському штаті забороняють солодкі вейпи. Читайте у нашому огляді преси.

Радіоактивне молоко

Рівень радіоактивного забруднення молока з деяких регіонів України перевищує норму у п'ять разів - показують результати спільного британсько-українського дослідження, повідомляє Independent.
Фахівці взяли зразки продукції з приватних ферм у Рівненській області, і встановили, що рівень вмісту радіоактивної сполуки цезію було перевищено у шістьох зразках з чотирнадцяти для дорослих, а для дітей у восьми зразках.
Дослідження проводив Ексетерський університет спільно з Українським науково-дослідним інститутом сільськогосподарської радіології.
"Через більше ніж 30 років після Чорнобильської катастрофи люди і досі час від часу зазнають впливу радіоактивного цезію із споживанням харчових продуктів, у тому числі молока місцевого виробництва у регіонах України, які постраждали від Чорнобильскої аварії", - цитує видання доктора Ірину Лабунську з Ексетерського університету.
Пані Лабунська додає, що рівень забруднення ґрунту не перевищує норму, а от в харчах і досі накопичується. Тобто жителі цілих регіонів постійно піддаються ризику.
Якщо не вжити заходів, спрямованих на боротьбу з цим явищем, рівень радіоактивного забруднення їжі продовжуватиме зростати до 2040 року, пише Independent.

Related

Суспільство 3311872094918392774

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item