На Хмельниччині у помідорах із Туреччини виявили личинки небезпечної томатної молі

На Хмельниччині у помідорах із Туреччини виявили личинки небезпечної томатної молі

У Хмельницькій області на митному посту виявили майже 20 тонн свіжих помідорів із південноамериканською томатною міллю.
Про це повідомили у прес-службі ГУ Держпродспоживслужби в області.
"На початку червня на митному посту "Хмельницький - центральний" під час проведення фітосанітарного контролю у вантажі свіжих помідорів вагою 19,7 тонн, який надійшов із Туреччини, було виявлено південноамериканську томатну міль (Tyta absoluta Meyr.) - личинки в живому стані", - йдеться у повідомленні.
томатна міль
Головне управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області
У Держпродспоживслужбі додали, що заражені овочі повернули власнику - турецькій фірмі.
За даними фахівців, південноамериканська томатна міль є небезпечним карантинним шкідником овочевих культур, який поки що відсутній на території України, але поширений у багатьох країнах Європи, Африки та Південної Америки.
"Головною рослиною-живителем південноамериканської томатної молі є томат, але вона може також пошкоджувати баклажан, картоплю та інші рослини з родини пасльонових. Гусениці шкідника можуть живитись на всіх частинах рослин томатів і пошкоджувати томати на всіх фазах розвитку. Вони утворюють великі плями на листі, так звані "міни", вигризають довгі ходи в стеблах і пагонах, зелених і зрілих плодах. Всередині "мін" знаходяться як сама гусінь, так і продукти її життєдіяльності (екскременти темного кольору). При сильному ураженні листя повністю відмирає. Пошкоджені рослини недостатньо розвиваються, спостерігається зупинка росту. Плоди уражуються грибковими захворюваннями, які призводять до їхнього гниття", - додали у відомстві.
Як зазначається, через томатну міль втрати урожаю можуть сягати 50-100%.
Нагадаємо, вранці 8 червня Генеральна прокуратура України повідомила про затримання власників агрохолдингу "Гаврилівські курчата" на Київщині та керівника структурного підрозділу. Їх затримали через влаштування пташиного могильника, куди скидались рештки птиці, які за законом мусять бути утилізовані. Збитки можуть складати до 250 млн грн. Захоронення відбувалось задля економії фінансів.

Related

Події в Україні 2181645612935049457

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item