"Били кийками й мордували струмом" - екс-полонений боєць ЗСУ назвав імена катів

"Били кийками й мордували струмом" - екс-полонений боєць ЗСУ назвав імена катів

Український військовий, який 279 діб пробув у полоні бойовиків ДНР, назвав імена 19 своїх катів.
Усі вони – бойовики незаконного збройного формування "Купол", яке діє на окупованій Луганщині, повідомили в СБУ.
"Мене доправили до "військової комендатури". Там мене розмістили у підвальній одномісній кімнаті. Того ж дня мене забрали на допит дев'ять осіб, з яких шестеро – охоронці, а троє проводили допит. Усі приховували обличчя, називали себе "русскими". Під час допиту я зрозумів, що вказані особи з підрозділу "Купол". Деякі з них мали нарукавний знак у вигляді тріснутого навпіл церковного купола на чорному фоні без написів. "Куполи" раз на два-три дні проводили допити, застосовуючи фізичну силу, електрошокер, електричний струм від телефонного апарата "ТА-57", били гумовими кийками, вибивали зізнання у сприянні спецслужбам України. Також фізично знущалися та застосовували тортури, коли відмовився вчити та озвучити наданий мені текст на допиті, де знімали відеосюжет для окупаційних ЗМІ", - розповів екс-полонений.
Тарас Гап`як потрапив у полон у березні 2017 року. Російські пропагандисти розповсюдили інформацію, що військовий здався добровільно та перейшов на бік бойовиків ЛНР. Військовослужбовця 24-ї окремої механізованої бригади звільнили з полону терористів у грудні 2017 року.
Тим часом люди на Львівщині повстали проти рішення штабу АТО. Згідно з ним, уродженця Борислава Тараса Гап'яка визнали дезертиром.

Related

Суспільство 3782529641327897638

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item