Сварка Трампа з лідерами Європи ставить під загрозу існування НАТО - Столтенберг

Сварка Трампа з лідерами Європи ставить під загрозу існування НАТО - Столтенберг
Йенс Столтенберг нагадав, що гарантії життєздатності НАТО "ніде не висічені на камені"
Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг заявив, що поточні глибокі розбіжності між президентом США Дональдом Трампом і його європейськими союзниками несуть загрозу всій системі трансатлантичних відносин та військовому союзу країн НАТО.
Таку думку Столтенберг висловив у своїй колонці, опублікованій у британській газеті The Guardian напередодні його зустрічі з прем'єром Сполученого Королівства Терезою Мей 21 червня.
Столтенберг закликав всі держави-члени НАТО уникнути руйнування західної єдності і визнав існування "реальних розбіжностей між Сполученими Штатами та іншими союзниками з таких питань, як торгівля, зміна клімату і ядерна угода з Іраном".
"Ці розбіжності реальні, і вони не зникнуть за одну ніч, - зазначає генсек НАТО. - Ніде не висічено на камені, що трансатлантичні зв'язки завжди будуть процвітати. Однак, це не означає, що їхнє руйнування неминуче. Ми можемо зберегти ці зв'язки і все взаємні вигоди, які отримуємо від них".
Столтенберг також підкреслив, що "там, де є відмінності, ми повинні мінімізувати будь-який негативний вплив на наше співробітництво в сфері безпеки".
Генсек НАТО озвучив свою заяву напередодні саміту альянсу, який відбудеться в Брюсселі 11-12 липня, і на тлі кризи у відносинах між Білим домом і країнами Великої сімки, яка наберає обертів
Нещодавній саміт G7, який пройшов 8-9 червня в Канаді, виявив прірву у поглядах і позиціяхміж американським президентом Дональдом Трампом і лідерами Великої сімки - перш за все в питаннях світової торговельної політики, відносин з Росією та кліматичних проблем.
Крім того, днями Трамп різко висловився щодо політики канцлера Німеччини Ангели Меркель, яка опинилася в центрі європейської політичної кризи, пов'язаної з проблемою мігрантів.

Related

Події у світі 8747821002560356669

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item