НАБУ затримало спільника одеського депутата, який пропонував півмільйона хабара детективу

НАБУ затримало спільника одеського депутата, який пропонував півмільйона хабара детективу
Підозрюваний півроку ховався від слідчих (на фото - депутат, якого підозрюють у пропозиції хабара детективу НАБУ Олег Бабенко)
Детективи Національного антикорупційного бюро України спільно з працівниками контррозвідки Служби безпеки України затримали ймовірного спільника депутата Одеської обласної ради, який є фігурантом справи про спробу дати $500 тисяч хабара детективу НАБУ.
Підозрюваний півроку переховувався від слідчих, повідомляє прес-служба Бюро 18 червня.
Затримання відбулося 15 червня. 
16 червня Печерський районний суд Києва обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із альтернативою внесення застави в розмірі 2 млн грн.
Нагадаємо, 12 січня цього року слідчі Генеральної прокуратури за матеріалами детективів НАБУ повідомили про підозру чинному депутату Одеської обласної ради та його спільнику у пропозиції хабара співробітнику Бюро.
Після вручення повідомлення про підозру одному із учасників злочину вдалося втекти. Тоді його було оголошено у розшук.
Неправомірна вигода співробітнику НАБУ пропонувалася в обмін на зняття арешту з рахунків приватного товариства, задіяного, за даними слідства, у корупційній схемі з заволодіння коштами бюджету міста Одеса.
Йдеться про гроші, отримані від продажу у грудні 2016 року міській раді Одеси будівлі державного Заводу Краян за значно завищеними цінами, а саме — за 185 млн грн. При тому, що реальна ринкова вартість такої будівлі, як встановлено слідством, знаходиться у діапазоні між 37 та 92 млн грн. За версією слідства, ймовірним бенефіціаром коштів ТОВ, за зняття арешту з рахунків якого і пропонувався хабар, є депутат Одеської облради Олег Бабенко. Також у справі фігурують мер Одеси Геннадій Труханов та його заступник Павло Вугельман.
Непрозорі закупівля Одеською міськрадою детективи НАБУ почали розслідувати в листопаді 2016 року. Під час слідства у грудні 2016 року ініційовано накладення арешту на рахунки згаданого приватного товариства, після чого чиновники й намагалися "викупити" арештовані рахунки ТОВ.

Related

Гаряча новина 4507536797240457119

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item