Український волонтер з Італії розповів, чого потребують бійці ООС

Український волонтер з Італії розповів, чого потребують бійці ООС

Український волонтер з Італії Юрій Янчишин допомагає українським військовим на фронті. У 2000 році чоловік поїхав шукати роботу за кордон. Оселився у Римі, де живе уже 17 років.
"Я з міста Самбір, що на Львівщині. Маю тільки середню освіту - 11 класів. Після школи пішов до армії, служба моя минула у Німеччині. Коли повернувся додому, став токарем на заводі. Познайомився з майбутньою дружиною, з якою разом 36 років. Зараз маємо двох синів і двох онуків. Коли діти закінчували школу, знадобились гроші. У 2001 році дружина поїхала на зарбітки у Рим. Я приєднався до неї, почав працювати будівельником. Діти ще деякий час жили в Україні, але згодом також переїхали".
За його словаим, до початку революції був аполітичним. Не слідкував за тим, куди прямує Україна.
"Коли побачив розгін у ніч на 30 листопада, як якийсь хлопчина із прапором відбивався від "Беркуту", а дівчина верещала від жаху – мурашки по шкірі забігали. Вирішив до приєднатися до маніфестації у центрі Риму, яку влаштувала наша діаспора. Їздив на Майдан в Україну. Це надихнуло зайнятися волонтерством. Українська діаспора створила "Оргкомітет Євромайдану у Римі". Почали передавати на Майдан шоломи, респіратори, медикаменти, одяг, продукти – загалом усе необхідне. Зараз допомагаємо армії.
"У 2014 році був дефіцит усього. На початку війни нашим військовим часто не вистачало навіть уніформи чи камуфляжу, ходили голі та босі. Тому перше, що було дуже потрібно на фронті – амуніція, бронежилети, одяг та взуття. Скуповували на базарах усе, що було більш-менш схоже на військовий одяг. Згодом з БО "БФ Миротворці України" почали передавати військовим транспорт, який вони можуть використовувати на фронті. Зараз також потрібне обладнання для снайперів і медикаменти. Усі зібрані ліки відвозимо до шпиталів, де перебувають наші поранені бійці".
Гуманітарний проект української діаспори зі США доставив в Україну четвертий медичний вантаж вартістю $740 тисяч. Обладнання передали обласній клінічній лікарні імені Мечникова в Дніпрі, запорізькому обласному клінічному онкологічному диспансеру та двом лікарням у Києві. У вантажі – рентген-апарат, апарати УЗД, хірургічні набори, спеціальні ліжка інтенсивної терапії та інше.

Related

Суспільство 2926585011956668271

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item