Клімкін розкритикував план Авакова з повернення Донбасу

Клімкін розкритикував план Авакова з повернення Донбасу

Стратегія щодо деокупації Донбасу міністра внутрішніх справ Арсена Авакова поки неможлива через протидію Росії. 
Про це розказав міністр закордонних справ Павло Клімкін в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".
"Я з Арсеном її вже коротко обговорював, оскільки, крім дружніх контактів, ми також сидимо поруч на засіданні Кабміну. Кожен має право пропонувати ідеї. Суспільна дискусія дуже важлива. Але ми повинні розуміти, що це має бути комплексне бачення того, що ми можемо і повинні робити
Тактика малих кроків або середніх, або будь-яка інша - це важливо. Роль поліцейського компонента теж важлива, але ж найголовніше - почати деокупацію. Зараз Росія нам цього не дає".
Росії потрібні окуповані території для дестабілізації України.
"Всі повинні чітко розуміти, що Росії український Донбас не потрібен. Їй взагалі не потрібен Донбас, а потрібні окуповані території, щоб використовувати їх для дестабілізації всієї України, ніяк не інакше. Росія буде ставити прогрес щодо Донбасу в більш широкий контекст своїх відносин із Заходом.
Кроки з реальної деокупації можливі виключно як результат скоординованого тиску цивілізованого світу. Нам потрібна чітка стратегія, інакше Росія буде маніпулювати подальшим процесом, створюючи численні пастки".
Раніше, 18 червня Клімкін у Твіттері подякував Раді Євросоюзу за продовження санкцій проти Росії за незаконну анексію півострову.
Зазначив, що потрібно переходити від невизнання до деокупації Криму.

Related

Політика 7410809641907439353

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item