Радник Трампа про заяви Трюдо: Для таких лідерів є окреме місце в пеклі

Радник Трампа про заяви Трюдо: Для таких лідерів є окреме місце в пеклі

Глава Нацради з торгівлі при Білому Домі Пітер Наварро розкритикував позицію прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо щодо торговельних мит США.
"Є особливе місце в пеклі для будь-якого зарубіжного лідера, який веде недобросовісну дипломатію з президентом Трампом і потім намагається вдарити його ножем у спину", - цитує чиновника CNN.
Наварро підтримав головний помічник президента США з економіки Ларрі Кадлоу.
"Це була зрада. Він дійсно ніби вдарив нас ножем в спину", - сказав Кадлоу.
За його словами, делегація США на саміті G7 вела переговори з Трюдо та іншими країнами і планувала підписати підсумкове комюніке, але не зробила цього через заяви прем'єр-міністра Канади.
9 червня президент США Дональд Трамп достроково залишив саміт G7 через необхідність вилетіти до Сінгапуру для зустрічі з главою КНДР Кім Чен Ином, яка запланована на 12 червня. Трюдо на прес-конференції назвав мита, які США запровадили на ввезення алюмінію та сталі, "каральними та неприйнятними", наголосивши, що на Трампа чекає жорстка відповідь на його "нечесні" дії.
Трамп назвав слова Трюдо брехнею і відмовився від підписання підсумкового комюніке.
"Грунтуючись на помилкових заявах Джастіна на його прес-конференції і на тому факті, що Канада стягує величезні тарифи з наших американських фермерів, робітників та компаній, я доручив нашим американським представникам не схвалювати комюніке", - написав президент США на своїй сторінці в Twitter.
З 1 червня США ввели мита на алюміній і сталь з Канади, Мексики і країн Євросоюзу. Відповідні заходи ЄС почнуть діяти з 1 липня. Під тариф в 25% потраплять американські продукти харчування, тютюнові вироби, віскі, одяг та інша продукція. Низку товарів обкладуть митом у 10% від вартості, а мита на деякі види продукції будуть досягати 50%.

Related

Події у світі 7573424548662721928

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item