Назвали сумну статистику, скільки жінок та чоловіків помирає від алкоголізму

Назвали сумну статистику, скільки жінок та чоловіків помирає від алкоголізму

У Києві на обліку перебуває 19 тисяч осіб із алкогольною залежністю.
Сумну статистику повідомив головний спеціаліст Київського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Леонід Крисов на прес-конференції, присвяченій 83-річниці започаткування руху анонімних алкоголіків у світі, пише УНІАН.
"Це проблема світового значення. До прикладу, у Києві офіційно на наркологічному обліку перебуває 19 тисяч киян. Але ми цю цифру множимо на 10 і маємо приблизно 190 тисяч сімей, які мають соціальні проблеми, пов'язані з алкоголем. Є дуже сумна статистика про те, що 40% чоловіків і 20% жінок, які помирають у віці від 20 до 60 років від наслідків зловживань алкогольними напоями", - сказав Леонід Крисов.
Групи зібрань анонімних алкоголіків – один з найкращих варіантів для одужання, вважає Крисов.
Анонімні алкоголіки – це добровільне всесвітнє товариство чоловіків і жінок з усіх верств суспільства, які зустрічаються, щоби досягти стану тверезості та підтримувати його.
"Часто чую, що це щось подібне до секти. Та це не має стосунку до жодної з релігій. Навпаки, в програмі чітко записано і заборонено на зборах товариства згадувати назву будь-якої релігії. У нас дуже багато є представників різних конфесій, атеїстів, які врятувались від алкоголізму тут. Членських внесків платити не треба, - сказала психолог Тетяна Горюнова. - Я є живим прикладом. Не вважала себе алкоголіком. Прийшла сюди не по власному бажанню. Добре, що мене змусили лягти до лікарні, піти до психотерапевта, яка запропонувала мені піти в групу анонімних алкоголіків. Твереза 9 років та 9 місяців і я щаслива", - сказала вона.
Людям, які пізно лягають спати й довго не можуть змусити себе встати з ліжка, більше загрожує рання смерть, ніж тим, хто прокидається з першим промінням сонця й рано вкладається.
У небезпеці саме ті, хто намагається жити за правилами людей-жайворонків. Усе це через зайвий стрес, невідповідний режим харчування, недосипання.

Related

Суспільство 4223191876267653751

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item