США озброюють Україну: коли передають катера класу Island

США озброюють Україну: коли передають катера класу Island

Американські катери класу Island будуть доправлені американською стороною до Одеси у листопаді-грудні 2019 року.
Про це повідомили в управлінні комунікацій та преси Міністерства оборони, пишуть "Схеми".
Зустріч української та американської сторін щодо отримання Island проходила у Києві з 11 по 15 червня.
"Разом з американською стороною було постатейно опрацьовано проект домовленості на передачу катерів з урахуванням зауважень, що виникли під час попереднього внутрішнього та міжвідомчого погодження домовленості українською стороною", – повідомили в Міноборони.
Остаточно проект домовленості сторони підпишуть у серпні-вересні 2018 року. Також восени цього року Україна має розрахуватись за супутні витрати, пов'язані з отриманням американських катерів. У жовтні-листопаді американська сторона також має підготувати контракти на поставку обладнання та відновлення технічної готовності катерів.
Із січня по червень 2019 року заплановані відновлювальні роботи та дообладнання катерів – в присутності представників українських ВМС. Влітку у Балтиморі (США) будуть навчатися українські екіпажі.
"А в листопаді-грудні 2019 року катери мають транспортувати до порту Одеси та привести у робочий стан за допомогою експертів Берегової охорони США", – зазначають у Міноборони.
Міністерство оборони України заявило про недоцільність добудування ракетного крейсера "Україна" і повідомило, що Військово-Морські Сили Збройних Сил України не потребують цього судна.

Related

Суспільство 9075925646574253319

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item