"У місяць на харчування йде 20 тис. грн" - українка про ціни в Австралії

Українка про ціни в Австралії

В Австралії у кожному супермаркеті можна знайти котлети по-київськи. А алкоголь купити, не виходячи з машини.
Про це розповідає українка Аліна із Слов'янська, яка 6 років мешкає в австралійському місті Перт. В країну поїхала на студентське стажування. Влаштувалася на роботу та отримала посвідку на постійне проживання, йдеться в сюжеті ictv.
"За електроенергію ми платимо приблизно 120 доларів, за Інтернет – 75 доларів, за воду – приблизно 30 доларів, за телефон – приблизно 40 доларів на місяць. Ось, здавалося б, зарплати тут непогані, але якщо все підсумувати, то життя в Австралії виходить дуже дорогим", – розповідає Аліна.
На продукти дівчина витрачає майже 20 тис. грн. в місяць. За її словами найдорожче обходяться фрукти і ягоди. Якість продуктів в Австралії визначається за спеціальним рейтингом, який позначають кількістю зірочок.
"Полуниця коштує майже 3 долари за 250 грамів, черешня - 7 доларів, банани - 3 долари за кілограм. Яловичину у місцевих супермаркетах можна знайти за 29 доларів за кілограм, курку – за 3, 5 доларів за кілограм. Найкориснішим і, відповідно, найдорожчим вважається м'ясо кенгуру. Для австралійців це все одно, що для українців сало. Також в Австралії дуже популярні, на диво, котлети по-київськи. Їх можна знайти в будь-якому супермаркеті".
Місцеві супермаркети мають зручну систему оплати товарів. Всі продукти сканують самі покупці біля спеціальних терміналів і біля них же оплачують товари. Ще зручніше купувати алкоголь. Магазини з різними напоями є на кожному кроці. Деякі з них працюють так, щоб купити можна було із машини.
"Австралійці – любителі перехилити чарку. Але людям, залежним від цигарок, в Австралію краще не їхати, бо пачка сигарет коштує від 28 до 30 доларів".
Українка Анастасія Швець сім років працює дайвером у Єгипті. Щомісяця має 1700 доларів зарплатні, додатково роботодавець оплачує проживання та обід.

Related

Суспільство 4949037023165212973

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item