В печері знайшли амфори від вина, яким по 2 тис. років

В печері знайшли амфори від вина, яким по 2 тис. років

Великі амфори для вина, глиняний посуд для приготування їжі та інші посудини виявили археологи у Ізраїлі в заповіднику Рош-ха-Нікра на кордоні з Ліваном.
Вони пролежали недоторканими протягом більше 2 тисяч років, повідомляє Ізраїльське управління старожитностей.
Викладач коледжу міста Цфату Інон Шабтіель виявив печеру з входом на великій висоті в 2017 році. Всередині печери виявили старовинні глиняні посудини та інші предмети. Через близькість печери до кордону Лівану операцію скоординували з Армією оборони Ізраїлю і погоджена з управлінням з охорони природи і парків Ізраїлю.
Історики намагаються встановити, хто був власником речей. Посуд відвезли в Ізраїльське управління старожитностей для відновлення і вивчення.
На думку дослідників, виявлені амфори відносяться до елліністичного періоду, між III і I століттями до нашої ери. Вчені припускають, що люди планували ховатися в печері тривалий час для того, щоб уникнути жорстоких подій, що відбувалися в цьому регіоні.
У селі Легедзине Тальнівського району Черкаської області вчені розкопали загадкову могилу III-IV ст. н.е. Вона суперечить усім традиціям поховальної культури того часу. "Поховання принесло купу несподіваних запитань. Молода жінка, до 25 років, була похована обличчям вниз з закинутою за спину рукою. Поховальний інвентар відсутній", - повідомляє Державний історико-культурний заповідник "Трипільська культура".

Related

Цікаво 8280222404356200125

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item