Фінансували ЛНР: підприємці ледь не обікрали державу на 30 млн грн

Фінансували ЛНР: підприємці ледь не обікрали державу на 30 млн грн

На Вінниччині СБУ блокувала відшкодування майже 30 млн грн податків підприємству, яке фінансує терористичну організацію ЛНР.
Оперативники спецслужби встановили, що 2016 року на Вінниччині перереєстрували машинобудівне підприємство з Луганської області. Проте жодної діяльності за адресою реєстрації товариство не здійснювало – "виробництво" знаходилось в приміщенні продуктового магазину. Про це повідомляє прес-центр СБ України.
Реальне виробництво відбувалось на тимчасово окупованій Луганщині. Власники заводу сплачували "податки" до так званого міністерства доходів і зборів ЛНР. Окрім цього, на території підприємства російсько-терористичні угруповання ремонтували військову техніку і проводили навчання бойовиків.
Як задокументували спецслужбовці, після реєстрації на Вінниччині менеджмент товариства розпочав судово-претензійну роботу, аби отримати з державного бюджету України 28,8 млн грн, нібито як надміру сплачені у минулому ПДВ та податок на прибуток.
Кошти планували вивести до так званої ЛНР, зокрема для фінансової підтримки незаконних збройних формувань.
За матеріалами СБУ, Держказначейство та фіскальні органи заблокували виплату бюджетних коштів підприємству до моменту повернення тимчасово окупованих територій під контроль органів державної влади України.
У Києві СБУ викрила бізнесвумен, яка фінансувала терористів ЛДНР та забезпечувала їх ліками. Вона мала медичний бізнес на окупованій Луганщині.
Як встановили оперативники, власники підприємства продовжували виробництво ліків в окупованій Луганщині. Продукцію вони поставляли й для потреб терористів. Спецслужби з'ясували, що від них до "бюджетів" сепаратистів щомісяця надходило у середньому півмільйона російських рублів.

Related

Події в Україні 8046488911960529051

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item