У Манафорта було більше 30 закордонних рахунків для приховування доходів, отриманих в Україні - прокурор

У Манафорта було більше 30 закордонних рахунків для приховування доходів, отриманих в Україні
У США почався суд на Полом Манафортом
Колишній голова виборчого штабу Дональда Трампа і екс-політтехнолог Партії регіонів Пол Манафорт для приховування доходів, отриманих від діяльності в Україні, відкрив десятки рахунків, повідомив федеральний прокурор.
За словами представника офісу спецпрокурора Роберта Мюллера, Пол Манафорт відкрив понад 30 банківських рахунків в трьох зарубіжних країнах, щоб "отримувати і приховувати" свій дохід, отриманий на посаді політичного консультанта в Україні, передає Reuters.
Нагадаємо, що 31 липня федеральний суд міста Александрія, штат Вірджинія, почав розглядати справу Пола Манафорта. До журі присяжних відібрано шістьох чоловіків і шістьох жінок, а також чотирьох запасних присяжних.
Це перший судовий процес у межах розслідування спеціального прокурора США Роберта Мюллера про можливу змову між штабом Трампа і Росією. І хоча прокурори не закидають Манафорту зв'язок з Москвою, цей суд розглядається як випробування законності розслідування Мюллера, яке Трамп назвав "полюванням на відьом".

Полу Манафорту були пред'явлені звинувачення у відмиванні грошей, які він отримав працюючи на Партію регіонів в Україні. Його також звинувачують в тому, що він не зареєструвався як іноземний агент, хоча займався лобіюванням інтересів в США прокремлівського уряду України часів колишнього президента Віктора Януковича. Пізніше йому також висунули звинувачення у втручанні в справи свідків.

За даними американського слідства, колишній лобіст Партії регіонів Пол Манафорт заробив більше $60 мільйонів в якості політичного консультанта в Україні.

Related

Події у світі 5189963865132366807

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item