Гройсман: Контрабанда лісу досягає 8 млрд на рік

За оцінками експертів, вирубка лісу в Україні досягла небувалих розмірів

Влада має намір чітко встановити, скільки вирубано лісу, скільки експортовано і скільки втрачено державою.

Уряд у вересні відзвітує про проведену роботу щодо боротьби з контрабандою лісу. Про це в понеділок, 23 липня, на нараді за участю керівників Фіскальної служби, Нацполіції, Держаудиторської служби та Укрзалізниці повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, повідомляє прес-служба Кабміну.
"Треба робити країну багатшою, а не знищувати український ліс. Мені потрібен результат, прізвища, аналітика щодо фірм, хто їх заснував. До середини вересня ми готуємо публічний звіт щодо проведеної роботи в персоналіях. Налаштовуйтеся на серйозну роботу. Товарна контрабанда зупинена наразі. Цю роботу будемо тільки посилювати", - зазначив глава уряду.

"Контрабанда лісу, що досягла обсягу 6-8 млрд грн на рік, буде простежена по всьому ланцюгу, а справи щодо ннї будуть оголошені і передані в Антикорупційний суд, який проходить процедуру створення", - заявив прем'єр.


Він наголосив, що тепер важливо провести аудит всіх лісогосподарств, об'єднаними зусиллями ДФС, Нацполіції, Держаудитслужби, щоб чітко встановити, скільки вирубано лісу, скільки експортовано і скільки втрачено державою.
Він також наголосив на важливості в цій роботі ролі Укрзалізниці, яка відтепер повинна фіксувати перевезення лісу і передавати фотоматеріали Держаудитслужбі, ДФС, Нацполіції.

"Так ми зможемо простежити весь ланцюг змови. Ця справа буде дуже гучною, ми хочемо передати її в Антикорупційний суд", - додав прем'єр.


За словами Гройсмана, найближчим часом з'явиться алгоритм дій з урахуванням повноважень всіх органів, а також буде створено робочу групу.


"На середину вересня готуємо публічний звіт про проведену роботу в персоналіях", - наголосив він.


Раніше сьогодні стало відомо, що президент Петро Порошенко ветував прийнятий парламентом законопроект, спрямований на криміналізацію контрабанди лісу, а також боротьбу з вирубкою лісів.

Related

Події в Україні 5673453467435240321

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item