Частина французьких Airbus Helicopters можуть бути спрямовані ЗСУ - Порошенко

Частина французьких Airbus Helicopters можуть бути спрямовані ЗСУ
Сторони вже уклали контракт про придбання Україною 55 вертольотів французької компанії Airbus Helicopters для потреб ДСНС
Президент України Петро Порошенко під час зустрічі з представниками компанії Airbus Helicopters, яка планує поставити Україні 55 вертольотів, зазначив, що частина з них може піти для потреб Збройних сил України, і попросив внести уточнення при реалізації контракту.
Про це повідомляє прес-служба глави держави.
"Наша Україна зараз відображає російську агресію, і сума, що виділяється на цей контракт, є дуже значною. Ми просимо, щоб частина цього контракту, частина вертольотів могла б піти для Збройних сил України", - зазначив він.
Президент додав, що доручив прем'єр-міністру Володимиру Гройсману і міністру внутрішніх справ Арсену Авакову опрацювати відповідне питання і за необхідності внести уточнення по комплектації вертольотів для таких цілей.
"Ми маємо повну і єдину позицію української сторони. Був би дуже вдячний, якби ми могли внести це уточнення при реалізації контракту", - сказав він і нагадав, що Україна і Франція вже мають позитивний досвід співпраці з французькими компаніями.
Також Порошенко акцентував на потребі у вертольотах для надання медичних послуг в селах, особливо в гірській місцевості.
Як відомо, угода між урядом України та урядом Французької Республіки щодо офіційної підтримки в створенні єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту в Україні була підписана 29 травня цього року в Парижі. Згідно з документом, французька сторона надає Україні офіційну підтримку в створенні єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту у формі кредиту для реалізації державного інвестиційного проекту щодо закупівлі вертольотів і пов'язаних з ними товарів, робіт і послуг.
Сторони вже уклали контракт про придбання Україною 55 вертольотів французької компанії Airbus Helicopters для потреб ДСНС, Національної поліції, Нацгвардії і Прикордонної служби України. Мова про 21 вертоліт Н225, 10 вертольотів Н145 і 24 вертольоти Н125.
Передбачалося, що ці гелікоптери будуть використовуватися для забезпечення громадського порядку, антитерористичних заходів, охорони державного кордону, повітряної розвідки, охорони особливо важливих об'єктів, аеромедичної евакуації, доставки оперативних груп реагування і рятувальників, проведення пошуково-рятувальних робіт і навіть гасіння пожеж.
Вартість контракту складає 555 млн євро.

Related

Суспільство 1490512341212105590

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item