Поліція почала підготовку до паломництва хасидів до Умані

Поліція почала підготовку до паломництва хасидів до Умані
Зустріч керівництва МВС з делегацією з Ізраїлю

В Україну приїдуть 20 поліцейських з Ізраїлю для допомоги в проведенні Рош ха-Шана - Нового року за іудейським календарем.

В Україні почалася підготовка до забезпечення порядку під час щорічного паломництва хасидів до міста Умань Черкаської області з нагоди святкування Рош ха-Шана - Нового року за іудейським календарем. Про це повідомляє прес-служба МВС у понеділок, 30 липня.

"Велику увагу приділяємо місцям прибуття паломників, маршрутам пересування і місцям проведення заходу", - сказав заступник голови Нацполіції - керівник патрульної поліції Олександр Фацевич на зустрічі з делегацією Ізраїлю в Києві.

Перший заступник голови Нацполіції - начальник кримінальної поліції В'ячеслав Аброськін зазначив, що правоохоронці врахують досвід попередніх років.

"Як показує наш досвід, злочинні організації, які організовують провокації під час заходу, не антисемітські. Їх головне завдання - дискредитація української поліції. Всі спроби провокацій отримають жорстку реакцію", - сказав він.

Перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий повідомив, що до процесу забезпечення порядку будуть активно залучатися ізраїльські правоохоронці. Він зазначив, що до роботи на місці проведення заходу будуть залучатися патрульні поліцейські, групи тактико-оперативного реагування, кінологи і вибухотехніки.
Своєю чергою, глава департаменту з надзвичайних ситуацій ізраїльської поліції Рафаель Коен повідомив, що 20 поліцейських офіцерів прибудуть для допомоги в проведенні заходу.

"Вони будуть залишатися до повного завершення заходів, щоб переконатися, що все пройшло без інцидентів", - запевнив він.

Цьогоріч святкування Рош ха-Шана пройде на початку вересня.

Нагадаємо, в минулому році до Умані прибуло понад 30 тисяч хасидів з різних країн, у тому числі, зі США, Великобританії, Ізраїлю, Мексики, Голландії, Аргентини.

Умань є місцем паломництва, оскільки в цьому місті похований духовний наставник хасидів - рабин Нахман.

Хасиди вірять, що зустріч Рош Ха-Шана на могилі Нахмана приносить щастя на весь рік.

Related

Події в Україні 3843199602425893272

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item