У Києві відреагували на можливі санкції Росії

У Києві відреагували на можливі санкції Росії
Росія може ввести санкції проти України

У Раді вважають, що РФ готує санкції у відповідь на позови в міжнародних судах. У Мін'юсті впевнені, що вони не завдадуть ніякої шкоди.

 
У Міністерства юстиції поки немає офіційної інформації про підготовку Росією санкцій проти України. Про це в четвер, 19 липня, повідомила перший заступник міністра юстиції Наталія Бернацька в коментарі РБК-Україна.

За її словами, українська сторона офіційно не контактує з РФ і дізналася про можливе введення санкцій зі ЗМІ.
 
"Звичайно, в Росії, де поняття верховенства права не існує, можуть бути прийняті указом президента будь-які санкції, які вони побажають. Подивимося, в яких рамках вони будуть використані в подальшому", - пояснила вона.
 
Вона також припустила, що санкції можуть бути введені проти українських політиків.
 
"Очевидно, що і в українців є майно в Росії. Але я не вважаю, що це буде стосуватися звичайних громадян. Тому що це буде більше стосуватися політиків, які активно висловлюються проти Російської Федерації. Звичайно, там вже є широкий перелік тих, хто не в'їзний в Росію. Тому я думаю, що в подальшому будуть якісь подальші санкції. Мені важко сказати у кого є якісь активи в РФ", - додала Бернацька.
 
Заступник міністра зазначила, що російські санкції навряд чи завдадуть шкоди комусь в Україні.
 
"На сьогоднішній момент ми перші зробили санкційні списки, тому в подальшому наша політика не буде змінюватися. У Росії, мабуть, вирішили, що вони багато років під санкціями, тому вирішили зробити зустрічний крок. Я думаю, що з політиків в Україні майже ніхто і не має наміру їхати в РФ або мати якісь зв'язки з цією країною", - додала Бернацька.

Своєю чергою, представник президента у Верховній Раді Ірина Луценко вважає, що РФ може готувати санкції проти України у відповідь на позови в міжнародних судах.
 
"Від Путіна можна очікувати багато чого. Їм не подобається виграш Нафтогазу в Стокгольмському арбітражі. У нас багато міжнародних позовів..., пов'язаних із Керченською протокою, недотриманням морського права в питанні перебування українських судів в Азовському морі. У нас дуже багато позовів, пов'язаних з порушенням прав українських громадян в Криму. Крім того, багато позовів до ЄСПЛ. Тому РФ змушена відповідати", - зазначила Луценко.
 
Раніше видання КомерсантЪ повідомило, що російський уряд розробляє пакет санкцій проти України. За даними видання, під російські обмежувальні заходи можуть потрапити кілька сотень українських юридичних і фізичних осіб.
 
Відзначимо, напередодні В Євросоюзі вирішили ввести санкції проти шести осіб, причетних до будівництва Керченського моста.

Related

Політика 3783730879191075265

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item