У Швейцарії заарештували акції "Газпрому"

У Швейцарії заарештували акції "Газпрому"

Арешт активів російської компанії "Газпром" поновив вищий суд швейцарського кантону Цуг.
Поки буде розглядатися апеляція НАК "Нафтогаз України" Вищий суд кантону Цуг відновив арешт акцій Nord Stream AG та Nord Stream 2 AG, що належать ПАТ "Газпром". Активи будуть лежати під арештом у цей час, повідомляє прес-служба НАК "Нафтогаз України".
"Активи лишатимуться під арештом, поки розглядатиметься апеляція НАК "Нафтогаз України" на рішення щодо зняття арешту з цих акцій, яке раніше ухвалив місцевий орган зі стягнення боргів", - йдеться у повідомленні.
Акції звільнили з-під арешту лише на підставі тверджень Nord Stream AG та Nord Stream 2 AG про те, що акції перебувають поза межами кантону Цуг та поза юрисдикцією органу зі стягнення боргів. Тому вони мають бути виключені з переліку арештованих активів.
"Якби виконання рішень органу зі стягнення боргів не було призупинене Вищим судом, "Газпром" знову міг би розпоряджатися своїми акціями в Nord Stream AG та Nord Stream 2 AG, навіть, якщо б ті знаходилися в юрисдикції органу зі стягнення боргів кантону Цуг", - пояснюють у НАК.
Росія може профінансувати будівництво Північного потоку-2 за власний рахунок, якщо США накладуть санкції на країни, задіяні в проекті. Про це заявиви фінансовий директор компанії Nord Stream 2 Пол Коркоран.

Related

Економіка 7223318998205721100

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item