Наче потрапила до СРСР: українка розказала про життя в США

Наче потрапила до СРСР: українка розказала про життя в США

У мережі з'явилося відео, де українська емігрантка Анастасія Боен розповіла про свій досвід життя в США.
Майже рік тому з Луцька вона за програмою культурних обмінів на кілька місяців вирушила в американський Анкоридж. Але тимчасова подорож несподівано змінила все життя дівчини: за океаном вона знайшла свою любов.
"Шукала, де б записатися в спортзал. Опинилася в офісі, де оформляють нових клієнтів. Там сидів лише один працівник – мій майбутній чоловік Джейс Джейкоб Боєн. Ми познайомилися, почали розмовляти. Він каже: "У тебе такий цікавий акцент, звідки ти?". Кажу, що з України. Він знав, що в світі є така країна, але нічого більше. Потім запитав про національну валюту. Я йому показала 50 гривень. Не знаю чому, але він захотів у мене їх купити. Запитав про курс... а тоді це було десь два долари, але він дав мені п'ять.
Я так подумала: давно курс не був настільки вигідним.
Я так подумала: давно курс не був настільки вигідним. Словом, в той день за розмовами ми провели в цілому п'ять годин. Потім обмінялися візитками і я пішла. Уже вдома все обдумала, порахувала гроші і вирішила, що цей спортзал мені не по кишені. Подзвонила, щоб скасувати абонемент. Ну, він сказав "ок", а потім через тиждень мені пише: мовляв, давай сходимо якось на каву. Так ми і почали гуляти, зустрічатися. А вже через кілька місяців одружилися", - каже Боен.
Дівчину вразили великі відстані та не сподобалась їжа.
"У нас, якщо кудись ідеш, то навколо завжди люди, маршрутки їздять. Тобто в будь-який момент можеш під'їхати, якщо втомився. Тут такого немає – у деякі напрямки транспорт взагалі не їздить або їздить дуже рідко. Іноді навіть в місті доводиться їхати через ліс. Ще вразило, що кожен бізнес має свою будівлю: банк – окремо, кафе – окремо, магазин – окремо. Тобто мало таких ось комплексів, де все разом. З їжею складно. Вони підсипають в страви різні добавки і емульгатори для смаку.
Хліб схожий на губку: можна його в кулаці затиснути, а він вже через кілька секунд знову набуває потрібної форми
Через це постійно хочеться їсти. Хоча коли купуєш продукти сам, то вони ніякі: овочі, фрукти, навіть картопля несмачна. Ківі, наприклад, без кислинки і не соковиті, дуже великі за розміром. Хліб схожий на губку: можна його в кулаці затиснути, а він вже через кілька секунд знову набуває потрібної форми. Звичайно, є спеціальні пекарні, де хліб хороший. Але мало хто туди їде, адже на це йде багато часу. Багато найменувань товарів: на прилавках можна побачити фрукти, яких я раніше не пробувала. Але якщо говорити про вибір конкретної одиниці товару, то він обмежений. Наприклад, взимку я часто купувала мандарини. Тут їх всього три види – фасовані з Каліфорнії. Коротше кажучи, багато монополістів на ринку", - каже Анастасія.
Боен порівнює США з Радянським Союзом.
"Все однакове – продукти і навіть одяг. Ніби в Радянський Союз потрапила. І хоча я там не жила ніколи, але ось зараз ніби в'їхала. Єдина радісь - на Алясці людям доплачують. Хоча це не зовсім доплати, а дивіденди для американців, які живуть тут постійно – як мінімум три роки. Їм виплачують один раз в рік від однієї до двох тисяч доларів. Тобто, якщо в сім'ї п'ятеро дітей – гроші отримає кожен. Мінімальна зарплата 9,5 доларів за годину. На місяць виходить десь 1600 доларів. Хоча можна легко отримувати і 15 доларів на годину, тоді за місяць вийде більше. На оренду квартири йде трохи більше тисячі доларів.
Мінімальна зарплата 9,5 доларів за годину. На місяць виходить десь 1600 доларів.
Тут за повноцінну кімнату вважаються тільки bedroom – приміщення, де можна спати. Все інше не рахується. Крім того, ціна залежить від місця розташування: якщо близько до школи або до центру – це дорожче, зрозуміло.Комуналка відносно недорога. У нас електричне опалення – платимо 70 доларів. Підключення телефону коштує, наприклад, 60 доларів – перший номер, другий – 35, третій – 25. Якщо хочеш якісний інтернет – доплачуй. Взагалі, майже всі американці живуть в кредитах. У них з цим безпечніше і простіше, ніж у нас," - каже дівчина.
Третина російської молоді прагне виїхати з РФ. Серед осіб 18-24 років про таке бажання заявили 31% респондентів. Загалом залишити країну мріють 10% росіян.

Related

Суспільство 487982718047732742

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item