Санкції за Керченський міст. Чому Україна програє боротьбі за Крим Європі і Америці

Санкції за Керченський міст. Чому Україна програє боротьбі за Крим Європі і Америці
Новий список санкцій включатиме 6 осіб, причетних до незаконного будівництва Керченського мосту
Посли держав-членів Євросоюзу схвалили рішення щодо запровадження індивідуальних санкцій проти 6 осіб, причетних до незаконного будівництва Керченського мосту, повідомив президент Петро Порошенко. 
Західні партнери не зупинилися у протидії анексії і позиції Росії щодо Криму, що є позитивним сигналом. Проте розширення санкційного списку на 6 осіб є символічним кроком, зазначив дипломат, експерт Майдану Закордонних Справ Олександр Хара. Але навіть такий крок є важливим у контексті нещодавніх переговорів Путіна із президентом США Дональдом Трампом.
Путін зазначив, що Штати вважають анексію Криму незаконною, але додав, що питання закрите. З цього можна зробити висновок, припустив Хара, що Путін із Трампом домовилися у подальших стосунках не зачіпати питання Криму, вважає експерт.
“Маємо законні підстави розширювати санкції на підприємства, які задіяні для того, щоб посилювати присутність окупаційної влади. У нас є можливість запровадження санкцій щодо портів РФ, транспортних підприємств. Усі українські порти є закритими в окупованому Криму. Заборонений туди вхід і вихід кораблів”, - сказав Хара.
Позиція Європи щодо покарання Росії за анексію Криму та вторгнення на Донбас є послідовною і системною, зазначила голова підкомітету з питань євроатлантичного співробітництва та євроінтеграції парламенту Світлана Заліщук.
Вона нагадала, що США також розширили санкційний список проти російських громадян. Проте у введеному Україною пакеті санкцій відсутні деякі прізвища та компанії, причетні до побудови Керченського мосту, додала депутат.
“Мені здається не дуже логічним, що Україна вводить санкції тільки після того, як Америка ввела санкції по відношенню до побудови Кримського мосту. Віддзеркалили і повторили, і то з певними винятками. У нас досі продовжує працювати вільна економічна зона з Кримом. Україна у якомусь сенсі програє боротьбі за Крим Європі і Америці”, - зазначила Заліщук.   
Як повідомили Радіо НВ в Міністерстві закордонних справ України, тепер рішення послів ще має погодити керівництво Європейського союзу. Тож офіційного переліку нових прізвищ людей, що потрапили під санкції, поки немає.
Нагадаємо, що уряд Росії почав розробку санкції щодо України, повідомили ЗМІ. 

Євросоюз почав вводити санкції щодо Росії у 2014 році через анексію Криму і конфлікт на Сході України, причетність до якого Москва заперечує. Індивідуальні обмежувальні заходи запровадили у березні 2014 року.
 До санкційного списку ЄС входять, зокрема, наближені до режиму Путіна особи, включаючи високопосадовців центральних органів влади та олігархів. Міліардери Аркадій Ротенберг та Юрій Ковальчук, бізнесмени Константин Малафеєв і Микола Шамалов, а також депутати Держдуми, члени Ради Федерації Сергій Железняк, Сергій Миронов, Леонід Слуцький та інші.
 З часу запровадження список неодноразово розширювався. Востаннє - у травні цього року. Цієї весни до нього потрапили заступник голови виборчої комісії Криму Інна Гузєєва та секретар комісії Наталія Безрученко. Голова виборчої комісії Севастополя Олександр Пєтухов, його заступник Мирослав Погорєлов, секретар комісії Анастасія Капранова. Персональні санкції передбачають заборону на в'їзд до країн ЄС і заморожування активів на його території.

Related

Політика 1785692333705734247

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item