Три країни ЄС вимагають збільшити імпорт американського газу до Європи, аби зменшити залежність від газу Росії

Три країни ЄС вимагають збільшити імпорт американського газу до Європи, аби зменшити залежність від газу Росії
Зліва направо: голова Комісії ЄС з енергетики та клімату Мігель Аріас Канете, президент Франції Еммануель Макрон, прем'єр Португалії Антоніо Коста, прем'єр Іспанії Педро Санчес
У спільній декларації Франції, Іспанії та Португалії, підписаній після зустрічі з енергетики в Лісабоні у п'ятницю, лідери країн привітали попередню домовленість між Євросоюзом і США збільшити імпорт американського скрапленого газу до Європи. За словами представників країн-підписантів декларації, ці заходи мають зменшити залежність Європи від російського газу.
Про це повідомляє DW.
Країни наполягають на побудові газової труби, по якій газ транспортувався би в інші країни Європи. Мадрид і Лісабон уже будують газопровід у Каталонії на північному сході Іспанії. За планом, він доповнить інший, вже побудований газогін на захід від Піренеїв та з'єднає Іспанію з Францією. Обидві країни на даний момент імпортують газ із Алжиру за допомогою газогону, запущеного в 2011 році.
Країни мають сім портів, які можуть приймати скраплений природний газ. Зараз імпортують його з Катару та США, поставки зростають.
“Американський газ становить 25 відсотків нашої пропозиції, а Португалія та Іспанія мають термінали, які дозволять нам розвантажувати американські танкери з газом і транспортувати його через трубопровід", - заявив днями міністр закордонних справ Іспанії Жозеп Боррель.
За даними голови Єврокомісії Жана-Клода Юнкера, зараз 35% імпортованого газу в Євросоюз надходить із США.

Related

Економіка 8348579473772513483

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item