"Інтером" мала б зайнятися СБУ - політолог

"Інтером" мала б зайнятися СБУ - політолог

З огляду на суспільний резонанс та зухвалу поведінку власників "Інтера", штраф - це дуже м'яке покарання. Вони неодноразово отримували попередження про неприпустимість поширення ворожого контенту.
Про це в коментарі для говорить політолог Михайло Басараб.
"Продовження ліцензії взагалі не відповідає суспільному запиту. Це навіть йде у розріз із заявами владних політичних сил. Вони неодноразово висловлювали своє обурення його діяльністю. Ліцензію продовжили, канал і надалі поширюватиме антиукраїнський, радянський контент. Сприятиме таким чином суспільній конфронтації. "Інтер" - це ретранслятор кремлівських легенд та позицій", - пояснює він.
Власниками каналу є колишні регіонали, представники проросійського табору Сергій Льовочкин і Дмитро Фірташ, нагадує політолог.
"Останній під присягою у Віденському суді говорив, що навесні 2014 року, коли Порошенко ще не був президентом, вони зустрічалися. Лояльне ставлення Порошенка до них та діяльності "Інтера" може бути наслідком домовленостей, укладених саме тоді. "Інтер" може не критикувати відкрито президента. Але це не означає, що він не дискредитує інститут держави в очах українців. В адміністрації Петра Олексійовича не розуміють, що, закриваючи очі на існування таких каналів, шкодять собі. Руйнують імідж влади та державних органів в очах громадян. В української верхівки немає політичної волі, аби просто забрати ліцензію у проросійських каналів", - наголошує Михайло Басараб.
За словами експерта, бездіяльність демонструє ще й Служба безпеки.
"Робота телеканалу "Інтер" знаходиться не стільки в компетенції Нацради з питань телебачення, скільки в СБУ. Вона б давно мала зайнятися проросійськими засобами масової інформації", - додав він.
Національна рада з питань телебачення та радіомовлення оштрафувала телеканал "Інтер" на 4 млн грн. Але продовжила йому ліцензію. Керівництво каналу не погоджується з рішення і буде судитися.
На концерті до 9 травня на "Інтері" ведучий казав, що українці не можуть "дозволити, аби вулиці наших міст називали іменами фашистських злочинців". Нацрада призначила каналу позаплановою перевірку.

Related

Політика 8252402833423743823

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item