Позбавлять прав довічно: нардепи збільшили покарання для водіїв напідпитку

Позбавлять прав довічно: нардепи збільшили покарання для водіїв напідпитку

Верховна Рада проголосувала за посилення покарання для автомобілістів, які потрапляють у ДТП в нетверезому стані.
240 парламентарів підтримали за основу у першому читанні законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання смертності на дорогах".
У пояснювальній записці до законопроекту зазначають, що його метою є посилення кримінальної відповідальності за вчинення злочинів з порушенням правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами у стані алкогольного сп'яніння або у стані, викликаному вживанням наркотичних або інших засобів, що викликають запаморочення.
Зараз за порушення ПДР, що спричинило смерть потерпілого або заподіяло тяжке тілесне ушкодження, передбачається позбавлення волі терміном від 3 до 8 років з позбавленням права керування транспортними засобами терміном до трьох років або без такого. У разі загибелі кількох осіб - позбавляють волі терміном від 5 до 10 років.
Новий проект пропонує за порушення у стані алкогольного або наркотичного сп'яніння, карати позбавленням волі терміном від 8 до 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами терміном 10 років.
При цьому особа, позбавлена права керування транспортним засобом, але яка керувала ним, каратиметься позбавленням волі терміном п'ять років з позбавленням права керувати транспортними засобами довічно.
Раніше, Верховна Рада заборонила розміщення реклами на підтримувальних, опорних та інших елементах контактної мережі та на засобах і обладнанні зовнішнього освітлення. "За" проголосували проголосували 228 народних депутатів.

Related

Суспільство 7793147772669347130

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item