Загибель дітей у недобудові в Ніжині: усі деталі інциденту

Загибель дітей у недобудові в Ніжині: усі деталі інциденту
Надії на спасіння дітей не було
6 липня в місті Ніжин Чернігівської області в результаті обвалення бетонної плити в недобудованій будівлі загинули троє дітей, поліція уже відкрила два кримінальні провадження. Розповідаємо все, що наразі відомо про трагічний інцидент.
Вік загиблих дітей — від 12 до 14 років. Відомі імена двох із них - Владислав Костирко та Захарій Котенко, обидва були учнями міської школи №1.
Для того, щоб дістати тіла загиблих дітей з-під плити, знадобилася спеціальна техніка, повідомив журналіст Ігор Волосянкін на своїй сторінці у Facebook.
"Надії на спасіння не було, діти отримали травми, не сумісні з життям. Бетонна плита, що накрила їх, важила практично дві тони. З чотирьох, один підліток врятувався, він зміг вискочити з-під плити, яка падала. Він і повідомив про страшну трагедію. Сам об'єкт будувався ще в радянські часи. Будівля є вкрай аварійною. Ні паркану, ні попереджальних написів, ні охорони об'єкту не було. Об'єкт перебуває в приватній власності і належить доньці місцевого відомого бізнесмена, колишнього депутата міської ради від Партії регіонів", - зазначив журналіст.
У Ніжині 6, 7 та 8 липня офіційно оголошені Днями жалоби.
Поліція відрила два кримінальні провадження та проводить розслідування за фактом загибелі трьох дітей, повідомляє прес-служба поліції Чернігівської області.
"Відкрито кримінальні провадження та розпочато розслідування в межах частини 2 статті 275 Кримінального кодексу України (порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд, якщо воно спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки). Карається виправними роботами на строк до двох років або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на строк від двох до п'яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, а також за пунктом 1 частини 2 статті 115 Кримінального кодексу України, яке кваліфікується як нещасний випадок", - повідомили у поліції.
Також місцеві активісти підготували звернення до Ніжинської міської ради щодо впорядкування у місті будівель, які можуть становити загрозу для дітей.










Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item