Ситник сам себе переграв. У війні проти САП він топить імідж НАБУ – ЗМІ

Ситник сам себе переграв. У війні проти САП він топить імідж НАБУ

Політолог Віталій Бала заявляє, що тривалий конфлікт між директором Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артемом Ситником та керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назаром Холодницьким шкодить іміджу обох структур.
Дану думку він висловив у коментарі інтернет-виданню "Деловая столица", передають "Українські новини".
"Безумовно, це жодним чином не може сприяти поліпшенню іміджу антикорупційних органів, навіть навпаки. Це зрозуміло і не треба бути великим фахівцем. Коли керівники двох головних антикорупційних органів починають з'ясовувати між собою відносини - це нічого доброго не показує, і не підвищує довіри до антикорупційних органам в цілому", - сказав Бала.
Також, за його словами, в цій ситуації є й якийсь плюс: "Тому що це виглядає як з'ясування особистих стосунків, тобто мова не йде про претензії по відношенню до структур. І в свій час навіть про це говорив і сам Ситник, що органи між собою співпрацюють плідно. Та це певною мірою добре, що це не поширилося на протистояння певних структур. Сподіваюся, що так і буде".
"Ну і третій момент, незважаючи ні на що, я думаю, що є ще шанс відновити довіру до антикорупційних органів, але в більшій мірі це буде залежати від Антикорупційного суду, як цей суд буде працювати, тому що він відкриває ще одне вікно можливостей довіри. Якщо Антикорупційний суд буде мати довіру громадян і виносити свої рішення як раз на основі співпраці з НАБУ та САП, тоді, безумовно, довіра до цих органів, незважаючи на відносини між особистостями, може бути знову відновлена, а може навіть потім і збільшена", - підкреслив експерт.
"Тому, - продовжив він, - за великим рахунком на сьогоднішній день, безумовно, це мінус, але я б не був песимістом, щоб говорити, що це в кінцевому варіанті буде лише "мінус". Час покаже. Треба все зробити для того, щоб не було в майбутньому таких скандалів і з'ясування стосунків, тому що це підриває авторитет тих структур, які на початку їх створення мали досить високий рівень довіри громадян і на них покладали великі надії".
Нагадаємо, скандал навколо керівника САП Назара Холодницького розгорівся після того, як НАБУ встановило в кабінеті прокурора підслуховуючий пристрій, ці записи були оприлюднені НАБУ та Артем Ситник виступив зі звинуваченнями на адресу Холодницького в корупції і зажадав його звільнення. У свою чергу Холодницький заявив, що директор НАБУ "повністю себе дискредитував".
"Таким чином, напрошується висновок, що Ситник сам себе переграв у війні проти Холодницького, оскільки намагаючись втопити антикорупційного прокурора він топить імідж НАБУ", - йдеться у матеріалі "Деловой столицы".
Як повідомлялося раніше, 26 липня Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів (КДКП) розглянула справу Холодницького і прийняла рішення не звільняти керівника САП. Замість цього він отримає догану.

Related

Суспільство 9086609810867922115

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item