Міноборони підвищує виплати військовим

Міноборони підвищує виплати військовим
Полторак попросив у Кабміну 4,5 мільярда

Степан Полторак звернувся до уряду з метою збільшити фінансування з бюджету в сумі 4,5 млрд грн.

Міноборони прийняло рішення про підвищення грошового забезпечення військових з 1 жовтня 2018 року і звернулося до уряду з метою збільшити фінансування з бюджету в сумі 4,5 млрд грн.

Як повідомили 29 липня в прес-центрі ЗСУ, відповідний лист за підписом глави МОУ був направлений премьер-міністру Володимиру Гройсману.

"На початку 2016 року мінімальне грошове забезпечення військових становило 7 тис. грн. У той час це була достатньо значна сума, на яку припадало близько п'яти розмірів мінімальної заробітної плати і майже 1,6 розміру середньої зарплати по країні.

Підвищення соцстандартів з 1 січня 2017 року призвело до погіршення матеріального становища військовослужбовців, що спровокувало відтік військовослужбовців", - йдеться в повідомленні.

Грошове забезпечення військовослужбовців першого року служби становить 7,5 тис. грн при середній зарплаті по країні 8,7 тис. грн.

Зазначається, що на цей час опрацьовується питання про збільшення з 1 жовтня 2018 року мінімального грошового забезпечення рядовому складу - до 9 тис. грн., офіцерському складу - до 15,3 тис. грн.

"Для виплати грошового забезпечення в другому півріччі 2018 року потрібен додатковий фінансовий ресурс у сумі 4,5 млрд, що необхідно врахувати під час доопрацювання показників витрат держбюджету на 2018 рік", - зазначили в ЗСУ.
Також у ЗСУ заявили, що недостатній рівень грошового забезпечення є основною причиною звільнення військових після закінчення контракту.

"Із січня до червня звільнилося 11 тис. офіцерів і контрактників, які мали військовий досвід, ще 18 тис. мають звільнитися до кінця 2018 року", - заявили в ЗСУ.


Раніше Полторак розпорядився скоротити кількість військових посад у Міноборони до 18%.

Related

Суспільство 6954097504482430707

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item