Європарламент підтримав нові правила в'їзду до Шенгенської зони

Європарламент підтримав нові правила в'їзду до Шенгенської зони
Нова система перевірки даних розпочне роботу з 2021 року
У четвер, 5 липня, Європарламент підтримав нові правила в'їзду до Шенгенської зони.
Як повідомляє прес-служба Європарламенту, євродепутати підтримали запуск Європейської системи авторизації та інформації про подорожі (ETIAS), яка почне роботу з 2021 року.
Згідно з новими правилами, громадяни країн, що не входять до складу ЄС, але звільнені від візових вимог, повинні будуть заповнити спеціальну електронну форму до початку їх передбачуваної подорожі. У документ необхідно внести свої особисті дані (ім'я, дату і місце народження, стать і громадянство), домашню адресу, контактну інформацію. Також буде необхідно вказати країну першого в'їзду на території ЄС.
Заявнику також необхідно буде інформувати про будь-які обвинувальні вироки за серйозні кримінальні злочини (тероризм, сексуальну експлуатацію дітей, торгівлю людьми або наркотиками, вбивство і згвалтування), про перебування в зонах бойових дій.
Процедура буде коштувати 7 євро, безкоштовно авторизація буде проводитися для осіб молодше 18 років і старше 70 років. Авторизація буде дійсна протягом трьох років, або до закінчення терміну дії проїзного документа.
Перевірка буде проводиться автоматично, проте у разі підтвердження інформації щодо судимості, про перебування в зонах бойових дій і т.д., розгляд заявки на в'їзд буде проводиться в ручному режимі чиновником.

Related

Події у світі 7473131345892046469

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item