Україна йде в НАТО, а Путіну свербить: Порошенко вдруге за рік з'явився на ток-шоу

Україна йде в НАТО, а Путіну свербить: Порошенко вдруге за рік з'явився на ток-шоу

Україна була і залишається серед перших пріоритетів НАТО і США.
Про це заявив президент Петро Порошенко в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV у понеділок.
Згадуючи про заяви президента РФ Володимира Путіна на зустрічі з президентом США Дональдом Трампом щодо України, Порошенко зауважив: "Якщо він так багато говорив, то і йому воно свербить".
"Путін зіграв велику роль у двох речах. Перше - зміцнення НАТО. Друге - канцлер Німеччини заявила про різке збільшення оборонних видатків після анексії Криму. І закликала до цього лідерів всіх країн-членів ЄС. Вже зараз, без закликів Трампа, на 32 мільярда євро зросли оборонні бюджети країн і цей процес буде продовжуватися", - додав він.
Порошенко назвав себе "рішучим" у питанні вступу в північноатлантичний альянс: "Нам обов'язково треба провести реформи".
"Ми за останні чотири роки відновили армію, яка боронить український суверенітет, землю і користується величезною повагою і довірою українського народу", - продовжив глава держави.
Порошенко назвав армію інституцією з найбільшою довірою серед українців.
Також він згадав про захист української мови.
"І це не лише квоти на телебаченні, радіо. Просто люди почали говорити українською мовою. Це стало драйовово, проявом патріотизму", - заявив президент.
Також він нагадав, що 17 липня - четверта річниця російської терористичної атаки на літак малазійських авіаліній MH17.
"Ми притягнемо їх до відповідальності. Ті російські офіцери, які отримали наказ від російського керівництва, натискали кнопку на ракету, яка збила літак, опиняться на лаві підсудних. Так само, як і ті, хто винні в розв'язуванні агресії проти нашої держави", - сказав Порошенко.
Президент Петро Порошенко вдруге цього року з'являється в ефірі телеканалу ICTV на ток-шоу. Вперше він зробив це у квітні. До цього на посаді президента Порошенко не з'являвся у подібних телевізійних форматах.

Related

Політика 4787858860410854307

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item