Порушити справу проти Бутіної в Україні. Чому депутат ВР прагне покарати росіянку

Марію Бутіну підозрюють у шпіонажі у США, а тепер ще й у сепаратизмі на території України
Проти росіянки Бутіної, яку США звинувачують у шпигунстві, можуть порушити справу і в Україні. З відповідним проханням народний депутат Ірина Фріз має намір звернутись до Генпрокуратури, повідомила вона.
Нардеп Фріз упевнена, що це допоможе контррозвідувальним органам США довести причетність Бутіної до виконання завдань Кремля на території Сполучених Штатів.
29-річну росіянку затримали 15 липня. Вже на наступний день вона постала перед судом. Деякі матеріали у справі були оприлюднені лише за кілька годин перед тим, як Трамп зустрівся у Гельсінкі з Володимиром Путіним.
Згодом Бутіна сама зізналась, що отримала фінансову допомогу від російського мільярдера Констянтина Ніколаєва. Сам олігарх підтвердив своє знайомство і зустріч із жінкою. При цьому у Ніколаєва стверджують, що він фінансує створену Бутіною  організацію Право на озброєння.
Ірина Фріз нагадала, що Бутіна займалась протизаконною діяльністю не лише у Сполучених Штатах, але й на окупованих Росією українських територіях. Записи мітингів за так звану Новоросію за участі Бутіної є у відкритому доступі, де вона публічно дякує групі людей, які зібралися навколо, за підтримку “співвітчизників”.
За даними Reuters, Бутіна ще у 2015 році брала участь у зустрічі між російським чиновником і двома високопоставленими чиновниками Федерального резерву США та Мінфіну. Жінка, яку підозрюють у шпигунстві, опинилась у Штатах у квітні того ж року разом із заступником голови Центрального банку Росії Олександром Торшиним. Вони взяли участь в окремих зустрічах з американськими чиновниками для обговорення економічних відносин США з Росією за президентства Барака Обами.
Адвокат Бутіної заявив, що за нею стежили 18 місяців, а затримали буцімто через намір переїхати у Південну Дакоту. Натомість зв'язки звинувачуваної з американськими чиновниками адвокат Роберт Дрісколл називає випадковими.
“Вони не вказали нічого такого, чим вона займалася, як шпигунка. Ось кілька прикладів. Шпигуни, зазвичай, не ведуть приватну переписку по месенджеру у Twitter. Шпигуни, зазвичай, контактують під вигаданими іменами. У цієї жінки російський акцент. Ви можете загуглити її сторінку у Facebook. Більшість її фотографій, які ви бачили, з її Facebook”, - повідомив адвокат.
Американська преса із посиланням на представлені у суді документи Федерального бюро розслідувань пише, що Бутіна намагалась розвивати зв'язки у США і проникати в організації, які мають вплив на американську політику з метою просування інтересів Кремля.

Related

Події у світі 45276418721427013

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item