Світові ціни на нафту стрімко знизилися

Світові ціни на нафту стрімко знизилися
Чорне золото дешевшає на світових ринках

Нафта марки Brent у Лондоні подешевшала на $1,33, а ціна на сорт WTI в Нью-Йорку знизилася на $1,41.

Світові ціни на нафту еталонних марок істотно знизилися. Про це свідчать дані торгів ввечері у вівторок, 31 липня.

Так, вартість вересневих ф'ючерсів на північноморську нафту марки Brent на лондонській біржі ICE Futures о 22:00 (за Києвом) подешевшала на $1,33 (1,76%) - до $74,22 за барель.

У свою чергу вартість нафти WTI з поставкою у вересні на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) упала на $1,41 (2,01%) - до $68,72 за барель.

Західні аналітики зазначають, що ціни на чорне золото падають через побоювання, пов'язані зі збільшенням пропозиції і зниженням побоювань щодо іранської нафти.
"Є побоювання щодо перевиробництва нафти в ОПЕК. Також починає проявлятися занепокоєння уповільненням зростання попиту", - зазначила провідний аналітик нафтового сектору в Stratas Advisors Ешлі Петерсен.

Санкції США можуть скоротити експорт нафти з Ірану лише на 300 тисяч барелів за добу, тоді як під час дії попереднього раунду санкцій (до січня 2016 року) падіння поставок за кордон становило близько 1 млн барелів за добу, вважають аналітики з Mizuho Securities. Цього разу Європа не приєдналася до заяв США, окрім того немає заборони на перестрахування.

Китай також може збільшити імпорт іранської нафти, якщо Тегеран запропонує йому більш вигідні ціни, ніж інші держави Перської затоки, зазначають експерти.

Нагадаємо, на торгах у понеділок, 30 липня, ціни на нафту активно зростали. При цьому WTI дорожчала рекордними темпами за місяць через зростаючі побоювання із приводу перебоїв з поставками палива.

А в середині липня нафта Brent подешевшала до тримісячного мінімуму - до $71,77 за барель - на тлі новин про запаси і рівні видобутку палива в США.

Related

Економіка 6065779405121570546

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item