Україна візьме участь в саміті НАТО

Україна візьме участь в саміті НАТО
Києву вдалося обійти блокування Будапешта для участі в саміті НАТО

Спільне засідання з Грузією відбудеться в Брюсселі, не дивлячись на опір з боку Угорщини.

Глава представництва України при НАТО Вадим Пристайко повідомив, що Україні вдалося обійти блокування Угорщиною участі в саміті НАТО і засідання відбудеться в Брюсселі спільно з Грузією. Про це він заявив в ефірі програми Завтра, повідомляє Радіо Свобода.
"Завдяки взаємодії з союзниками щодо НАТО нам вдалося переступити через блок, який встановлює Угорщина... Варіант, який був визначений - спільне засідання з Грузією якраз через десять років після Бухарестського саміту, коли і Україна, і Грузії пообіцяли, що вони стануть членами НАТО", - наголосив Пристайко.
За його словами, буде обговорюватися питання, яким чином за цей час Україна і Грузія просунулися, що ще треба зробити і яка допомога альянсу може надійти обом країнам.
Пристайко також допустив можливість блокування Угорщиною заяви засідання НАТО, але зауважив, що більш важливою буде декларація саміту, де зафіксують всі необхідні для України моменти.
Нагадаємо, раніше Угорщина зняла вето на проведення окремої зустрічі лідерів НАТО за участю українського президента Петра Порошенка, однак продовжує блокувати роботу двосторонньої комісії Україна-НАТО.
Причиною конфлікту Будапешта і Києва став український закон Про освіту, який набув чинності 28 вересня 2017 року.

Related

Події у світі 4973087255286401288

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item