Томос про автокефалію Україні буде надано вже цього року - Філарет

Томос про автокефалію Україні буде надано вже цього року - Філарет
Оскільки делегація ще не об’їхала всі помісні церкви, то оголошення рішення щодо Томосу трохи затягується
Вселенський патріарх Варфоломій надасть Україні Томос про автокефалію, коли поінформує про своє рішення всі помісні церкви, повідомив предстоятель Української православної церкви Київського Патріархату Святійший патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет в інтерв'ю LB.ua.
"Було створено спеціальну комісію із трьох митрополитів Константинопольського патріархату, які й об’їжджають всі помісні церкви. Важливо розуміти: вони не просять згоди на надання Томосу, а просто інформують про відповідний намір Константинополя", - сказав Філарет.
Також він додав, що Вселенський патріарх і сам може надати Томос, без попередньої згоди на те інших православних церков, і це точно станеться цього року.
"Оскільки делегація ще не об’їхала всі помісні церкви, то оголошення рішення щодо Томосу трохи затягується. Згідно з процедурою, за результатами об’їзду делегація має підготувати відповідний звіт, який розглядатиметься на засіданні Синоду. І вже по факту прийматиметься рішення. Згідно з інформацією, яка є зараз у нас, Томос буде надано вже в цьому році. Коли саме – за місяць чи восени – конкретики немає, але точно в цьому році". - підкреслив глава УПЦ-КП.
Нагадаємо, що 17 квітня президент Петро Порошенко звернувся до архієпископа Константинополя, Вселенського патріарха Варфоломія з офіційним зверненням про створення в Україні єдиної та незалежної Православної церкви шляхом надання автокефалії.
22 квітня Вселенський патріархат розглянув звернення від ієрархів українських православних церков і влади України та почав розгляд питання про надання українській церкві томосу про автокефалію. Питання мають обговорити із сестринськими церквами.
    УПЦ Московського патріархату розкритикувала цю ініціативу.
    З початку 90-х в Україні існує відразу кілька юрисдикцій, які називають себе православними помісними й автокефальними церквами.
    Канонічний статус мають Українська православна церква Московського патріархату та Бессарабська митрополія Румунської православної церкви. Українська православна церква Київського патріархату - канонічно невизнана. Крім того, в Україні також існує невизнана Українська автокефальна православна церква.

    Related

    Суспільство 1198363342294315822

    Post a Comment

    emo-but-icon

    Пошук у цьому блозі

    Читають

    Свіже

    Add to Any

    Свіже

    РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

    Варто подивитись

    Нас відвідали

    Лічильники

    item